24sata - Cafe 24

‘Želim plesati tango po ulicama Argentine’

Glumici je bilo inspirativ­no raditi s Magellijem. Njezini roditelji su predstavu ‘Ponovno ujedinjenj­e dviju Koreja’ gledali nekoliko puta i ‘pucali’ od ponosa

-

Smatram se privilegir­anom što sam kao mlada i neiskusna glumica dobila čak dvije prilike raditi s teatarskim bardom poput Paola Magellija, istaknula je Petra Svrtan (23). Stipendist­ica Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu surađivala je s redateljem Paolom Magellijem predstavu “Žena”. Bio je zadovoljan njezinim radom te su se zbližili i bolje upoznali.

- Inzistirao je da igram i u ‘Ponovnom ujedinjenj­u dviju Koreja’ u Gavelli, a meni je to iznimna čast - rekla je Petra.

Riječ je o predstavi koja se sastoji od različitih dramskih i životnih situacija te svaki glumac igra nekoliko uloga.

- Igram unutarnji glas žene koja razmišlja o razvodu jer između nje i njezina muža nikad nije bilo ljubavi. Zatim glumim mladenku koja na dan svadbe doznaje za bivše veze njezina budućeg muža s njezinim četirima sestrama te ženu koja odlučno raskida vezu sa svojim ljubavniko­m jer ‘ljubav više nije dovoljna’ - ispričala je glumica. Bilo joj je inspirativ­no surađivati s Magellijem jer obožava glumce i pronalazi njihove najveće vrline, ali i mane.

- Svojom brutalnom iskre- nošću pomiče svjetove unutar i oko glumca. Izmiče nas iz naše sigurne zone što je za glumu uvijek pozitivno - napomenula je Svrtan. Njezini roditelji, glumci Nina Erak Svrtan (61) i Boris Svrtan (52), gledali su premijeru “Ponovnog ujedinjenj­a dviju Koreja” više puta, pružali joj podršku i “pucali” od ponosa.

- Oboje su nekoliko puta u karijeri radili s Magellijem, tako da su prepoznali njegov nepokolebl­jivi duh i u ovoj predstavi te su oboje uživali - rekla je. Kaže da su joj roditelji najveća potpora, ali i najobjekti­vniji kritičari jer su uvijek inzistiral­i na njezinoj samostalno­sti.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia