24sata - Cafe 24

Slavni glumac otvara sezonu u Lisinskom

-

John Malkovich iz romana Ernesta Sabata, dok će pijanistic­a Anastasya Terenkova i hornist Radovan Vlatković svirati. Glumac često dolazi u Hrvatsku i veseli se zagrebačko­m nastupu Hollywoods­ki glumac i redatelj John Malkovich (63) nastupit će 7. listopada u Lisinskom. Malkovich je pripovjeda­č u solističko­j izvedbi svjetski poznate pijanistic­e Anastasyje Terenkove i hornista Radovana Vlatkovića, jednog od počasnih članova londonske Kraljevske akademije za glazbu. Pratnja će im biti Varaždinsk­i komorni orkestar. Glumac utjelovlju­je glas Fernanda Vidala Olmosa te će čitati ulomke iz romana Ernesta Sabata “O junacima i grobovima” uz skladbe Alfreda Schnittkea, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Brune Bjelinskog. Malkovich, koji ima hrvatske korijene, u srpnju ove godine uživao je na Brijunima, Visu, Hvaru te u Opatiji.

- Odmor je čaroban. Zato sam došao. Opustiti se - istaknuo je tada glumac. Malkovich je nekoliko puta bio u Hrvatskoj s obitelji, a hvali je često u intervjuim­a sa svjetskim medijima.

- Obitelj i ja jedrili smo duž obale te posjetili prekrasna mjesta poput Visa, koji ima odlične riblje restorane, i uvale Palmižana, koja je nedaleko od prekrasnog Hvara - ispričao je redatelj. Ipak, žao mu je što ne govori hrvatski jezik. - Djed i baka nam nisu dali da učimo njihov jezik, šaputali su kad bi se svađali - rekao je hollywoods­ki redatelj. (vb)

 ??  ?? Malkovich obožava glazbu i dosad je surađivao
s klasičnim glazbenici­ma diljem svijeta
Malkovich obožava glazbu i dosad je surađivao s klasičnim glazbenici­ma diljem svijeta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia