24sata - Cafe 24

‘Dio sam emisije kojoj sam se oduvijek nadala’

Ana Malbaša (29) odnedavno je dio novinarsko­g tima ‘Provjereno’ te i dalje pronađe vremena za pisanje scenarija za istraživač­ke filmove

-

Postali ste dio ekipe emisije “Provjereno”. Kako se osjećate s obzirom na to da je to jako hvaljena emisija zbog svog načina rada i tema kojima se bavi?

Sretna sam što sam postala dio ekipe ‘Provjereno­g’. Vrijedni su, predani, hrabri i rade odlične, angažirane reportaže. Načinom na koji obrađuju teme dovode do snažnih reakcija i promjena u društvu.

Već ste na početku imali važan teren na kojem ste pričali sa starijim čovjekom koji je vrebao kraj osnovne škole. Jeste li se prestrašil­i dok ste pričali s njim?

Nisam se bojala. Snagu da odradim priču dala mi je informacij­a da se taj gospodin dan prije našao s osmašicom te pomisao što se sve moglo dogoditi da je uistinu opet pristupio školarki, a ne meni. Ovakve se situacije događaju - oko škola, u parkovima, oko zgrada. Cilj nam je bio upozoriti gledatelje na tu opasnost.

Kakve su bile reakcije vaših bližnjih?

Bili su svjesni određenih rizika još kada sam im rekla da ću postati dio tima ‘Provjereno­g’, no sretni su što sam postala dio emisije kojoj sam se nadala još na počecima rada u televizijs­kom novinarstv­u.

Pišete li i dalje scenarije za istraživač­ke dokumentar­ne filmove?

Pišem. Svakim danom imam sve više ideja. Neke je teško izrealizra­ti s obzirom na ubrzani novinarski tempo, no voljela bih se tome više posvetiti i izrealizir­ati sve što sam zamislila.

Koliko imate slobodnog vremena i čime se tada bavite?

Nemam ga puno. Volim otići na dobar rock koncert i provoditi vrijeme s prijatelji­ma. Kad se poželim malo više odmoriti, odem na putovanje.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia