24sata - Cafe 24

‘Iako pjevam jazz, nisam se ostavila popularne glazbe’

-

Koncert će prije svega biti glazbeno zanimljiv. Bit će puno emocija, energije i ritma, najavila je Vesna Pisarović (39).

Popularna pjevačica, koju dulje vremena nismo vidjeli na hrvatskoj sceni, odlučila je predstavit­i novi album. “Našu veliku pjesmaricu” Pisarović će otkriti u srijedu, 8. studenog u zagrebačko­m klubu Močvara. Zašto baš Močvara?

- Ona me pozvala! Riječ je o jugoslaven­skim šlagerima iz 50-ih i 60-ih godina - otkriva Vesna sadržaj albuma te prepričava kako je došlo do njezina odmaka od popularne prema malo klasičnijo­j glazbi. - Prijelaz dugo traje, gotovo deset godina, i nisam to planirala. Dogodio se jer sam se željela okušati i izraziti u drugom izrazu. Jazz me jednostavn­o “zaveo” i nakon toga nije bilo povratka.

- Pop i jazz nisu dvije suprotnost­i. Želim spojiti ta dva svijeta. Jazz je na kraju proizašao iz popularne šlagerske glazbe u Americi 30-ih godina - objašnjava pjevačica, koja će prije Zagreba odraditi još nekoliko nastupa. U nedjelju, 5. i ponedjelja­k, 6. studenog nastupat će u Gradskom kazalištu Požega, a u utorak, 7. studenog u riječkome MMSU-u.

- Radim usporedno na nekoliko projekata. Jedan od njih se tiče i mojih pop hitova. Nisam se ostavila popularne glazbe - otkrila je Pisarović. Na pitanje hoćemo li u Zagrebu čuti “Jutro donosi kraj”, “Neka ljudi govore” ili drugu pjesmu iz zlatnih dana njezine karijere, pjevačica odgovara: “Moram priznati da je pritisak velik da otpjevam i koju staru pjesmu, vidjet ćemo”. Pisarović je u braku sa sinom Milorada Pupovca, s kojim, kaže, ima izvrsne odnose. Zbog ljubavi se i djelomično preselila.

- Već dulje vrijeme živim na dvije adrese, na relaciji između Berlina i Zagreba - ispričala je pjevačica te pozvala sve koji vole dobru glazbu da dođu u Močvaru.

- Svakako će biti hitovi, a vidjet ćemo iz koje dekade - zaključila je tajanstven­o Pisarović. (dg)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia