24sata - Cafe 24

Film koji ide ravno u gledatelje­vu podsvijest

U psihohoror­u ‘Ubojstvo svetog jelena’

-

Drama, horor i misterij odlike su “Ubojstva svetog jelena”, filma koji u četvrtak, 9. studenog, dolazi u hrvatska kina.

Na ovogodišnj­em filmskom festivalu u Cannesu taj je film proglašen filmom s najboljim scenarijem. Režiju, kao i scenarij, potpisuje nagrađivan­i Grk Yorgos Lanthimos.

- Film je vrsta satirizaci­je - rekao je glumac Colin Farrell te utvrdio kako ga je uloga u filmu više puta nasmijala.

Farrell glumi Stevena, uglednoga kardiologa, koji je u braku s cijenjenom oftalmolog­injom Annom, koju tumači zanosna Nicole Kidman. Anna i Steven bogati su, sretni i zadovoljni obiteljski­m životom koji čini njihovo dvoje djece, 14-godišnja Kim i 12-godišnji Bob. Steven održava prijateljs­tvo s Martinom, 16-godišnjako­m koji živi bez oca te se brine o njemu.

Ulogu Martina preuzeo je mladi irski glumac Barry Keoghan. Kada Steven Martina upozna sa svojom obitelji, život obitelji postupno postaje metež u kojem je Steven prisiljen na šokantno žrtvovanje ili će, u suprotnom, izgubiti sve što ima.

- Nedavno sam navršio 25 godina. Glumio sam dijete jer kao dijete izgledam na zaslonu u većini filmova - ispričao je Keoghan, koji se nada kako će nakon ove uloge dobiti priliku glumiti nekoga starijeg poput Billyja Kida. - Otišli smo ravno u gledatelje­vu podsvijest - kaže Lanthimos. Dodaje kako mu je cilj bio stvoriti film kakav još nitko nije vidio.

- Film o srčanom kirurgu otvara se srcem - zaključio je Lanthimos, čiji film počinje scenom operacije srca. (Denis Gaščić)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia