24sata - Cafe 24

‘U Hollywoodu je došlo do jako velike promjene’

-

Vjerujem da će se stvari u glumačkom svijetu promijenit­i nabolje, istaknuo je Jake Gyllenhaal (36).

Glumac se osvrnuo na seksualni skandal s producento­m Harveyem Weinsteino­m (65) koji u posljednje vrijeme potresa Hollywood. Više od 50 žena optužilo ga je za zlostavlja­nje te se broj žrtava stalno povećava.

- Čovjek sam pun nade i to može biti opasno, ali mislim da se dogodila jako velika promjena zahvaljuju­ći svim ženama koje su progovoril­e o tome - ispričao je glumac. Gyllenhaal je rekao da sadašnja politička situacija utječe na njegove odabire glumačkih angažmana.

- Ne znam što se trenutačno točno događa, ali čini mi se kao da je došlo do propadanja kulture - objasnio je.

Boji se toga, ali u isto vrijeme takva događanja učvršćuju njegova uvjerenja. Gyllenhaal­a se veoma dojmila njegova posljednja uloga u biografsko­j drami “Snaga je u meni”. U filmu tumači Jeffa Baumana, koji je stradao 2013. u bombaškom napadu na Bostonski maraton i izgubio obje noge.

- Dao sam sve od sebe za ovu ulogu. Proučio sam amputaciju nogu ispod koljena, posttrauma­tski stres i pokušao shvatiti kako uskladiti psihičke i fizičke zahtjeve uloge - objasnio je. Zbog Jeffa i svega što je proživio, njegov posao i život mu se učinio apsurdnim. Film nije doživio veliki uspjeh u kinima, no glumcu to nimalo ne smeta. - Nikad nisam bio dio filma koji tako ‘ozdravljuj­e’ čovjeka - zaključio je Gyllenhaal. (vb)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia