24sata - Cafe 24

DETEKTIV MURDOCH

Doktoricu Ogden žele ubiti pacijenti i preuzeti nadzor nad bolnicom

-

PONEDJELJA­K

Na vodviljsko­j predstavi Crabtree i Higgins su se oduševili šalama komičara Berta Gradyja pa su ga nakon predstave htjeli dočekati. Grady je dobio velik honorar i nije htio s njima razgovarat­i nego je sjeo u kočiju i otišao. Kasnije u njegovu hotelu u sumnjivom dijelu grada netko ga je ubio s tri metka u prsa.

Pecajući sa sinovima, Brackenrei­d izvuče tijelo žrtve ubojstva. Radi se o Basharu Kabi, turskom pustolovu kojeg je probola metalna šipka dok je tražio blago u hramu skrivenom u šumi.

Pijanac je doteturao do stuba Četvrte policijske postaje te se srušio pod noge pozornika Crabtreeja i Higginsa tvrdeći da je ubijen. Odjednom mu se tijelo zgrčilo i izdahnuo je. Murdoch saznaje da je imao sastanak s članom pokrajinsk­og parlamenta.

Modnu reviju s elegantnim steznicima krojačice gđice Heloise prekine skupina žena koje se bore protiv neudobnog rublja. Kroz prozor uleti cigla, a kad prođe strka, manekenka ostane ležati mrtva na podu.

Doktorici Ogden prijeti skupina nasilnih pacijentic­a u umobolnici, sve redom ubojica. Ona pokušava stoički prihvatiti situaciju, ali osjeća se nelagodno, a ima i razlog - luđakinje su je namjerile ubiti i preuzeti umobolnicu.

UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia