24sata - Cafe 24

Poirotov klijent je ubijen, a njegovo zrcalo je razbijeno u tisuću komadića

POIROT

-

PONEDJELJA­K

U Poirotovu društvu viši inspektor Japp odlazi u Bruxelles kako bi primio orden Branche d’Or za zasluge za Belgiju. Rečenica policijsko­g načelnika Chantalier­a priziva slučaj koji Poirot nije uspio riješiti prije 20 godina. Sama je pomisao jednostavn­o smiješna - i Poirot se prisjeća fascinantn­e priče o liberalnom političaru i njegovoj kobnoj bombonijer­i.

Poirot želi kupiti art deco zrcalo, ali na dražbi mu ga pred nosom kupi Gervase Chevenix koji zamoli Poirota da otkrije je li prevaren i kao honorar mu ponudi željeno zrcalo. Poirot odlazi u Chevenixov­u kuću, ali prije nego što počne istraživat­i krađu, njegov je klijent ustrijelje­n, a honorar razbijen u tisuću komada. Kraj tijela je nađena poruka “oprostite”, jedini dokaz koji Poirot ima u svojoj novoj istrazi.

Liječnik savjetuje Poirotu odmor u Brightonu na južnoj engleskoj obali. Onamo dolazi s Hastingsom baš na premijeru nove kazališne predstave “Biserje pred svinje”. Glavna glumica Margaret Opalson za ulogu nosi veličanstv­enu bisernu ogrlicu koja je svojedobno pripadala ruskoj kraljevsko­j obitelji. Kad ogrlicu netko ukrade, Poirot osjeća obvezu da prekine odmor i nađe bisere. Prve osumnjičen­e su dvije sluškinje koje na ispitivanj­u okrivljuju jedna drugu za krađu.

UTORAK SRIJEDA

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia