24sata - Cafe 24

GLAZBA IM ISPUŠNI VENTIL ‘Sa šest kuna uspjeli smo podmititi srpskog carinika’

Mašinko će nastupiti kao predgrupa Dubiozi 17. 11.

-

Mi smo šest zaposlenih ljudi koji imaju svoje živote i obitelji, a sviranje nam služi kao auspuh u subotu navečer. U prvom smo redu dobri prijatelji, a tek u drugom bend, kaže Andrija Ražnatović iz benda Mašinko.

Šest zaljubljen­ika u glazbu nastupa kao predgrupa Dubiozi Kolektivu na njihovu koncertu u petak, 17. studenog u zagrebačko­j Areni.

- Ne pripremamo ništa posebno. Nastup u Areni prilika nam je da nas vidi što više ljudi. U 40 minuta pripremamo im veseli funk i rock, i to samo onako kako mi to znamo - rekao je. Do suradnje s Dubiozom Kolektiv, kaže, došlo je nakon što je netko iz Dubioze čuo njihove pjesme. - Javili su se da bi htjeli da sviramo prije njih. Nahvalili su nas, a mi smo odgovorili svakako! - prepričava Andrija. Dodaje kako im se drago vratiti u Arenu, u kojoj su već nastupali prije nekoliko godina kao predgrupa Hladnom pivu.

- Svi smo u ranim tridesetim­a. Nismo više klinci, mislili smo svi da nas je volja za glazbom prošla, ali očito nije - kaže glazbenik. Svi članovi benda u mladosti su se bavili glazbom svirajući u raznim bendovima, a kasnije su se okupili u Mašinku. - Nastupamo posvuda. Prošli tjedan bili smo u Novom sadu, a tjedan nakon Dubioze idemo u Knin i Split - priča glazbenik. Opisuje kako na putovanjim­a doživljava­ju razne zgode.

- Imamo puno anegdota. Kad smo iz Mostara išli do Kragujevca, nosili smo puno opreme uz koju ide puno dokumentac­ije. Basist je na graničnom prijelazu išao popečatira­ti dokumente, a carinik ga je pitao hoće li mu dati što za kavu? Kolega se vratio u auto i rekao da mu je ostavio 100 dinara. Kad smo preračunal­i, shvatili smo da mu je dao oko 6 kuna; taman za kavu - našalio se.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia