24sata - Cafe 24

Mračnija verzija ‘Stranger Thingsa’

Serija ima elemente horora i misterija te se događa u njemačkom gradiću Windenu. Građane šokira nestanak dvoje djece i kreću u potragu

-

Seriju “Dark” nazivaju strašnijom verzijom “Stranger Things”, a njezina premijera je 1. prosinca na Netflixu. Radnja je smještena u mali njemački grad Winden, gdje stanovnike potrese nestanak dvoje mlade djece. Taj događaj otkriva dvostruke živote i loše odnose između četiriju obitelji. Dolazi do nadnaravno­g zapleta, koji vraća zbivanja u 1986. godinu.

- Pitanje nije gdje, tko i kako nego kada - istaknuto je u najavi serije. Velika potraga za nestalom djecom počinje otkrivati grijehe i tajne stanovnika gradića koje su bile dobro skrivene godinama. Kreatori serije su Jantje Friese i Baran bo Odar. Drago im je što se njihov novi projekt uspoređuje sa “Stranger Things”.

- Svi ljudi koji gledaju tu seriju barem će razmisliti o ‘Darku’ i mislimo da je to odlična prilika za nas - rekli su.

Odar kaže da je Netflix počeo stvarati i promovirat­i filmski rad iz svih dijelova svijeta.

- Imaju globalni materijal koji svatko želi gledati. To je velika promjena jer je publika ‘gladna’ ovakvih, međunarodn­ih priča - napomenuo je Odar. Louis Hofmann u seriji tumači dječaka Jonasa Kahnwalda, člana jedne od četiriju obitelji koje su u središtu radnje.

- Moj lik je zatvoren u sebe jer je nedavno izgubio oca koji je počinio samoubojst­vo na tajanstven način - objasnio je mladi Hofmann. Serija ima deset epizoda kroz koje se “provlače” elementi misterija i horora. (vb)

 ??  ?? Kreatorima serije laska što je uspoređuju s megapopula­rnom ‘Stranger Things’
Kreatorima serije laska što je uspoređuju s megapopula­rnom ‘Stranger Things’
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia