24sata - Cafe 24

‘Čudo’ je priča o malom superjunak­u

Desetogodi­šnji August Pullman ima unakaženo lice i glavu. Nakon 28 operacija na licu prvi put kreće u školu u strahu od zločestih komentara i zgražanja školskih kolega

-

Film je snimljen prema dirljivom romanu o dječaku Augustu Pullmanu. August je desetogodi­šnji dječak koji mora naučiti živjeti s teškim genetskim poremećaje­m Treacher Collins zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Nikad nije išao u školu jer je morao ići na 28 operacija, a sada ga roditelji Isabel i Nate odlučuju upisati u peti razred. Auggie kreće u novu avanturu s puno straha i nevjerice te se boji kako će svakodnevn­o biti izložen pogledima, zgražanju i komentarim­a svojih školskih kolega. Roditelje Isabel i Natea tumače Julia Roberts i Owen Wilson. Dječaka Augusta igra Jacob Tremblay. Roberts je pročitala roman “Čudo” i toliko ju je dirnuo da je molila za ulogu u istoimenom filmu.

- Čitala sam knjigu djeci i svidjela mi se, a i njima. Preklinjal­a sam producente da glumim mamu - ispričala je glumica. Smatra da je roman moćan način kako reći ljudima da se odnose jedni prema drugima. - Podsjetilo me da pronađem trenutke u svakom danu i lijepo pristupim dragim osobama - istaknula je Roberts. Glumica je oduševljen­a filmom “Čudo”, osobito hrabrim dječakom.

- Za mene je Auggie superjunak i zato je to superheroj­ski film - rekla je. Tremblayu je bilo drago što je dobio priliku igrati Auggija.

- Mislim da sam tako zaista pomogao promijenit­i svijet - objasnio je 11-godišnji glumac. Pripremaju­ći se za ulogu, razgovarao je s djecom koja imaju probleme poput Auggija te je posjetio bolnicu u Torontu.

- Rekli su mi svoje priče i poučili me vrijednim stvarima. To mi je pomoglo, kao i Julia, koja je kraljica glume - zaključio je. (vb)

 ??  ?? Julia Roberts je pročitala knjigu i oduševila ju je, pa je molila producente da joj daju ulogu majke u filmu
Julia Roberts je pročitala knjigu i oduševila ju je, pa je molila producente da joj daju ulogu majke u filmu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia