24sata - Cafe 24

Josipa: Karlo me stvorio ovakvu kakvu me poštujete

Tradiciona­lni koncert u Lisinskom je 10. i 14. prosinca

-

Diva domaće glazbene scene Josipa Lisac nedavno je proslavila 50 godina karijere uz najbliže suradnike i mlađu sestru Mirjanu.

Pjevačica, koja je osvojila čak 17 Porina, na slavlju se oduševila dizajnersk­im šeširom koji je dobila na poklon. U kratkom slavljenič­kom govoru prisjetila se susreta s ljubavi njezina života Karlom Metikošem 1971. godine. - On me stvorio ovakvu kakvu me volite i poštujete - rekla je emotivna slavljenic­a. Tradiciona­lni prosinački koncert u čast Karlu Metikošu zakazan je za 10. i 14. prosinca u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a karte su odavno rasprodane.

- Kako vrijeme prolazi, tako je bol sve jača. Ljubav mi daje snagu da ja tu bol mogu držati pod kontrolom i da imam osmijeh na licu. Imaš i tugu i suze, ali imaš i osmijeh. Znam da je to rezultat ljubavi koju smo Karlo i ja živjeli i da ona meni samo može dati snagu - jednom je rekla Josipa, koja uvijek ima za Karla najljepše moguće epitete:

- Bio je veliki kompozitor, romantik, predivan čovjek i genijalac. Smeta mi kada ga vezuju samo uz mene jer je on napravio tako velike pjesme te dvije rock-opere koje poslije nikad nitko nije napravio. Apsolutno vjerujem da ljubav postoji jer sam je ja živjela i još je živim. Nakon smrti, odnosno nakon fizičke odsutnosti, ta ljubav postala je sve jača s godinama. “Dnevnik jedne ljubavi” ostao je klasik u kojem se prepoznaju mnoge romantične veze.

- Već u prvoj pjesmi se nagovješta­va da je moguć sasvim drugi svijet koji te čeka, ali i da postoji nada da ti to možeš promijenit­i, vjera koja je u svima nama jer živjeti znači vjerovati. Moramo se osloniti na sebe. Ali to je možda i ono najljepše jer kad ona kaže ‘možda na mene čeka neki drugi svijet’. Čuda su moguća, treba se nadati. Možda će doći do nekih većih kušnji, ali mi moramo tada imati sebe - izjavila je Josipa.

Najavila je i glazbenu suradnju s dečkima iz Hladnog piva. Uvijek svoja, Josipa smatra da se za ljubav treba truditi. - Izvoli i potrudi se, to je savjet. Ljubav se osjeća, nije samo u pogledu. Karlo i ja smo jedno drugom bili sve - priznala je u jednom intervjuu. (mću)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia