24sata - Cafe 24

Novi detalji o tragičnoj nesreći slavnog broda

Specijali ‘Titanic: 20 godina poslije s Jamesom Cameronom’ i ‘Fatalni požar na Titanicu’ prikazuju se na

-

Redatelj James Cameron iznijet će detalje koji bi mogli razriješit­i vječni misterij oko potonuća Titanica.

National Geographic pripremio je specijale “Titanic: 20 godina poslije s Jamesom Cameronom” i “Fatalni požar na Titanicu” koji će se prikazati 16. prosinca. Film Jamesa Camerona o potonuću slavnog broda ostvario je neviđeni uspjeh. Osvojio je 11 Oscara i zaradio dvije milijarde dolara. Najluksuzn­iji brod

toga vremena isplovio je 1912. godine, a zbog njegove građe smatrali su ga nepropusni­m. No Titanicu je putovanje iz Southampto­na za New York bilo prvo i posljednje. Cameron je filmom želio odati počast svim žrtvama koje su stradale u plovidbi i to je uspješ- no napravio. U specijalu “Titanic: 20 godina poslije s Jamesom Cameronom” u 21:55 redatelj će s timom inženjera i povjesniča­ra otkriti gledatelji­ma najnovije informacij­e i saznanja o ovoj istrazi koja traje desetljeći­ma. Uz pomoć najnovije tehnologij­e iznijet će dosad nepoznate detalje. Istraživač­ki novinar Senan Molony će u emisiji “Fatalni požar na Tita- nicu” u 22:55 oživjeti u stvarnim bojama nedavno otkrivene fotografij­e porinuća i prve vožnje parobroda Titanic.

Na njima se nalazi dosad neviđeni trag na kobilici broda. Suvremena znanstvena analiza objašnjava kako je požar bio odgovoran za odluku kapetana Smitha da krene kroz ledeno polje najvećom brzinom i odvede u smrt svoje putnike. (vb)

 ??  ?? Brojna pitanja oko potonuća broda još su ostala neodgovore­na
Brojna pitanja oko potonuća broda još su ostala neodgovore­na
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia