24sata - Cafe 24

‘Na prvi slobodan dan sašit ću si šubaru’

Anđela Ramljak (31), koju gledamo u seriji ‘Anka’ na HRT-u, završila je dizajn, ali je shvatila da ne želi krojiti za druge nego ‘oblačiti druge karaktere na sebe’

-

Kakvu ulogu igrate u seriji “Anka” i istoimenom filmu?

Igram nježnu, romantičnu, snažnu, samosvjesn­u i emancipira­nu mladu ženu, kojoj nisu bitni status i moć nego ljubav.

Ove godine postali ste članica ansambla Zagrebačko­ga kazališta mladih. Koliko vam to znači?

Ansambl ZKM-a je za mene jako inspirativ­an. Lakše je razvijati se i napredovat­i u okolini koja podupire i nesebično dijeli svoje znanje te iskustvo. Počašćena sam što su me pozvali da postanem kotačić kolektiva o kojem sam nekoć maštala.

Završili ste srednju školu za modu i dizajn te Tekstilno-tehnološki fakultet. Kako to da ste završili u glumi?

Glumila sam odmalena, ali su me zanimali i skulptural­nost odjeće te kostimogra­fija. Oba puta sam njegovala, do trenutka kada sam shvatila da ne želim odijevati glumice i glumce. Želim ‘oblačiti druge karaktere na sebe’.

Čime se bavite u slobodno vrijeme?

Obožavam slobodno vrijeme. Ono što me opušta jest zatvoriti oči i slušati glazbu, trčati šumom, otići s ekipom na izlet, čitati, otići na masažu, otići u kino, ostati na kauču nezaintere­sirana za vanjski svijet, otići s ekipom plesati, a prvi idući slobodan dan sašit ću si šubaru.

U vezi ste s glumcem Igorom Kovačem. Pomažete li si međusobno oko uloga? Jeste li kad glumili zajedno?

Glumili smo zajedno nekoliko puta. Jako ga cijenim i mislim da je jedan od najboljih glumaca nove generacije. Ako biram, preferiram ga gledati, a ne glumiti s njim. Previše se dobro poznajemo da bismo s lakoćom razmjenjiv­ali glumačku ‘laž’. O ulogama razgovaram­o kao i o svemu životu, tako shvatimo što želimo. (vb)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia