24sata - Cafe 24

‘Rolali smo se radi spota, sve dok nisu krenuli grčevi’

-

Volimo je izvoditi u adventsko doba i u našem aranžmanu je malo energičnij­a, istaknuli su Haris i Denis Ahmetaševi­ć iz benda Soul Fingers. Braća su snimila spot za pjesmu “I Saw Mommy Kissing Santa Claus” koju je 1952. napisao Connor Thomas Patrick. Kažu da ima sjajnu energiju, pa je često sviraju na početku koncerta, a spontano su snimili spot.

- Volim se rolati noću kad grad spava i sve je mirno. Tako sam i te noći nakon koncerta na Zrinjevcu bio uzbuđen, nije mi se spavalo i htio sam napraviti krug po okićenom gradu - prisjetio se Haris. Rekao je Denisu da ide rolati i on je došao na ideju kadrova za spot koji bi zaokru- žili koncertno snimanje sa Zrinjevca. Stigao je s dva prijatelja, opremom i Harisovim odijelom za nastup te je on ubrzo jurcao po gradu pjevajući. - Isprva mi je to bio šok, ali mi se ideja svidjela. Htio je i da snimam sam sebe iz ruke dok se vozim i rekao: ‘E, to ti je Soulfie, jer kad se snimaju Soul Fingersi, to nije selfie, nego se zove Sulfie’ - ispričao je Haris i dodao da su se dobro zabavljali do 4:30 ujutro, a onda ga je počeo hvatati grč u nozi.

Spotom su najavili svoj program “Soul, Style & Smile Christmas Special”. Riječ je o dvosatnom energičnom spektaklu kojim tijekom prosinca gostuju u gradovima, na rivama, trgovima gdje vlada ad- ventska atmosfera, kao i na mnogim božićnim partyjima. Novu godinu Soul Fingers će dočekati u svom gradu na Trgu bana Jelačića. Haris kaže da će velik broj turista odnijeti kući nezaboravn­u glazbenu razglednic­u. - Prošle smo godine svirali na čuvenom Fuliranju u Kurelčevoj ulici. Publika je bila sjajna – istaknuo je Denis. Tvrde da im dobro idu male ulice, a sad dolaze na Trg. Obećavaju da će biti ludo i nitko to ne bi trebao propustiti. Trenutačno intenzivno rade na novim pjesmama i kažu da će 2018. biti nova stranica u karijeri njihova benda.

-Predstavit ćemo nove autorske singlove, a prvi, vjerujemo, stiže početkom proljeća - rekao je Haris.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia