24sata - Cafe 24

‘Sva su dosadašnja pravila zaboravlje­na’

U božićnom specijalu serije ulogu 13. Doktora prvi će put utjeloviti žena. Radi se o Jodie Whittaker, kojoj je velika čast zbog uloge

-

Pickbox 25. prosinca prikazuje “Doktor Who” božićni specijal pod imenom “Zarobljeni u vremenu”.

Na jednome mjestu okupit će se prvi i 12. Doktor, a upoznat ćemo i novog, 13. Štoviše, BBC je odlučio napraviti presedan i nastaviti regeneraci­ju glavnog lika uz veliku promjenu. Po prvi put će u odijelo Doktora ući žena te će ga utjeloviti Jodie Whittaker. Glumica je publici poznata po ulozi u kriminalis­tičkoj seriji “Broadchurc­h” i uspješnici “Black Mirror”. Whittaker će zadržati svoj jorkširski naglasak, iako je David Tennant svoj škotski morao odbaciti u ulozi 10. Doktora. To je još jedna promjena koja će promijenit­i popularnu ZF seriju “Doktor Who”. Božićni specijal bit će vrlo emocionala­n jer će se publika rastati od 13. Doktora, Petera Capaldija kojeg su fanovi dobro prihvatili. Whittaker je istaknula kako joj je velika čast što je dobila ovakvu ulogu.

- Osjećala sam se kao dijete u trgovini igračkama. Preplavile su me emocije jer su mi ovo dopustili - ispričala je. U trenutku kada je saznala veliku vijest, osjećala se slobodno kao nikad dotad.

- Nadišla sam tu prepreku spola dobivši ulogu Doktora i sva pravila su zaboravlje­na - objasnila je engleska glumica. Također, drago joj je što su fanovi prihvatili sve ove velike promjene. - Uzbuđena sam i jedva čekam da me vide kako koristim Tardis. Znam da ih neću razočarati - zaključila je. (vb)

 ??  ?? Prvog doktora igrao je William Hartnell, ali je preminuo, pa će ga
glumiti David Bradley
Prvog doktora igrao je William Hartnell, ali je preminuo, pa će ga glumiti David Bradley
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia