24sata - Cafe 24

Sin Toma Jonesa: ‘Sretan sam kad mi poklone deku’

NE POZNAJE SVOG SINA BESKUĆNUKA

-

Želim ga vidjeti prije nego bude prekasno i umre. Volio bih pričati s njim o uobičajeni­m stvarima, rekao je glazbenik Jonathan Berkery (29) o svom ocu pjevaču Tomu Jonesu (77). Berkery nikad nije upo

znao svog oca, a nastupa pod umjetnički­m imenom Jon Jones. Živi u New Jerseyju u skloništu za beskućnike, a kaže kako ima sreće ako uspije doći do deke jer tamo živi preko 30 muškaraca koji spavaju pokraj njega svaku noć.

Dok mladi glazbenik nema ni vlastito mjesto za stanovanje, vrijednost imovine njegova oca se procjenjuj­e na više od milijardu kuna, a prošli tjedan je prodao vilu u Hollywoodu za 55 milijuna kuna. Jones nije javno priznao da mu je Jonathan sin do 2008. unatoč tome što je DNK analiza potvrdila njegovo očinstvo. Pjevač je u listopadu 1987. imao kratku avanturu s manekenkom Katherine Berkery koju je upoznao u noćnom klubu u New Yorku. Pozvao ju je na svoj koncert i večeru te su poslije završili u njegovom hotelskom apartmanu. Katherine je tri mjeseca poslije nazvala Jonesovog menadžera da mu prenese da je trudna i šokirala se odgovorom.

- To je showbizz, dušo. Napravi što moraš - rekao je glazbenik tada 24-godišnjoj manekenki. Ona je odlučila roditi, a Jones, koji je spavao s preko 250 žena, odbio je priznati očinstvo dok mu je sud nije naredio DNK analizu i otkrio da Katherine govori istinu. Sina je odbio upoznati.

- Bio sam ljut i to je utjecalo na mene u pubertetu. Kasnije sam imao problema s drogama i nisam mogao zadržati nijedan posao - ispričao je Jonathan.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia