24sata - Cafe 24

‘I u svijetu sa samo dva Hrvata, među njima bi vladao antagoniza­m’

Nagrađivan­i glumac kaže kako o mirovini uopće ne razmišlja te da se ne svrstava ni među Zagrepčane ni Splićane

- Piše: BORNA VUJČIĆ

Siniša Popović (59) jedan je od naših značajniji­h kazališnih glumaca, a za ulogu Nikole u predstavi “Ljudi od voska” dobio je Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu ulogu.

S Popovićem smo razgovaral­i o njegovim značajnim ulogama, planovima i odlasku u mirovinu.

Vaš glumački kolega Terrence Mann rekao je: ‘Od filma ćeš postati slavan, od televizije bogat, ali kazalište će te učiniti dobrim’. Kako komentirat­e njegovu izjavu?

Izjava kolege Manna podsjeća me na jednu Gavellinu, naime Božidar Violić mi je svojedobno pričao kako je Gavella znao reći da je na filmu čovjek veći nego što jest, na televiziji je manji, a u teatru je točno onoliki koliki jest. Nažalost, ni jedan od tih medija u našim prilikama neće me učiniti bogatim. O veličini eventualne slave i dobrote ne bih, o tome bi trebali govoriti drugi ako za to ima potrebe.

Veliki značaj pridajete Glu- mačkom studiju u Splitu. Kako mislite da će ta priča završiti? Kad vam se jednog dana približi mirovina, mislite li da ćete joj se radovati?

O mirovini još ne razmišljam, ima još dosta do nje. Radovati joj se sigurno neću, ali ni ne mislim da će mi oduzeti mogućnost da i dalje glumim, barem ne sasvim. Zapravo, ako mi prorijedi ovako zgusnut raspored probanja i igranja, mogao bih joj se čak i donekle radovati. Od uloga koje ste ostvarili, koje vam osobito ostaju u sjećanju?

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia