24sata - Cafe 24

MILIJARDER MORA ODLUČITI IZMEĐU UNUKA ILI NOVCA

Kriminalis­tički misterij ‘Sav novac svijeta’ u kina u četvrtak, 25. siječnja, donosi dramatičnu priču o utrci između života i smrti nadahnutu istinitim događajima

-

Najbogatij­i ste čovjek na svijetu. Koliko vam još treba da budete sretni?, pitaju Jeana Paula Gettyja u filmu “Sav novac svijeta”.

- Još - odgovara milijarder. Radnja kriminalis­tičkog misterija, napravljen­og prema istinitom događaju, vodi nas u Sjedinjene Američke Države. J.P. Getty III., 16-godišnji unuk naftnog tajkuna J. Paula Gettyja, otet je te otmičari traže otkupninu od 17 milijuna dolara. Naftaš je odbija platiti, navodeći kako bi to potaknulo daljnje otmice članova njegove obite- lji. Umjesto toga, Getty traži od Fletchera Chasea, pregovarač­a Getty Oila i bivšeg operativca CIA-e, da istraži slučaj i spasi unuka. Otmičari Paula prodaju drugoj kriminalno­j organizaci­ji koja je manje strpljiva. Getty popušta i odluči otmičarima platiti otkupninu, ali samo u iznosu od milijun dolara, koliko će moći koristiti kao poreznu olakšicu...

Film je režirao Ridley Scott, a u kina dolazi u četvrtak, 25. siječnja. Naftaša glumi Christophe­r Plummer (88), a Paula njegov pravi unuk Charlie Plummer (18).

- Nikad nisam bio u tako stresnoj situaciji pa mi je bilo problem glumiti takvu ulogu - priznaje mlađi Plummer. Kaže kako se našao u prilično intenzivno­j situaciji, s obzirom na to kakva je priča, ali i karakter lika. - Neke od scena koje smo snimili zaista su intenzivne, prilično bolne i zastrašuju­će - zaključio je glumac. Redatelj kaže kako ga je na snimanje ovog filma privuklo sve veće bogatstvo pojedinih ljudi. - Što znači biti bogat? Kad čujete da netko daje 10 milijuna eura, mislite kako je to puno novca. No on ‘teži’ 200 milijardi i njemu je to samo novac za ručak - objasnio je Ridley Scott.

 ??  ?? Proslavlje­ni Christophe­r Plummer u filmu glumi zajedno s pravim unukom Charliejem Plummerom
Proslavlje­ni Christophe­r Plummer u filmu glumi zajedno s pravim unukom Charliejem Plummerom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia