24sata - Cafe 24

Blake pokušava u posljednji tren odgoditi smrtnu kaznu pacijentu

ZAGONETKE DR. BLAKEA

-

PONEDJELJA­K

Doktor Lucien Blake vratio se u Ballarat da preuzme posao liječnika opće prakse i mrtvozorni­ka u provincijs­kom gradu nakon smrti oca. Kad u jezeru pronađu tijelo mlade djevojke, Blake brzo shvati da je ubijena. Kao krivca razmatra nastavnika u popravnom domu za djevojke Pipa Morrisseya i mjesnog huligana Rickyja Arnotta prije nego otkrije ubojicu.

Uoči Dana sjećanja na pripadnike ANZAC-a Blake u klubu sreće bivšeg kolegu iz britanske vojske, bojnika Aldertona. Doktora zovu u mrtvačnicu gdje je ubijen zaposlenik Bert Prentice.

Kad trgovački putnik pogine u prometnoj nesreći na mirnoj seoskoj cesti, Lawson smatra da je nesreću uzrokovao alkohol. Blake otkrije da vozač nije bio pijan, a umro je prije nesreće.

Doseljenik iz Irske Sean McBride, koji čeka izvršenje smrtne kazne, u bunilu kaže Blakeu da nije odgovoran za ubojstvo policajca za koje je osuđen. Vjeruje mu i pokušava odgoditi njegovo smaknuće.

Glavnog suca Festivala begonija Kennetha Ormonda nađu spaljenog u njegovu stakleniku, pa sumnja pada na dvojicu zavađenih natjecatel­ja. Nick Manos i Charles Griffith suparnici su cijeli život, i to u svemu, zahvaljuju­ći obiteljsko­j svađi iz 1870. godine.

UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia