24sata - Cafe 24

‘Snimanje spota i reklame i nije baš toliko različito’

Massimo se dosad pojavio u reklami za jednu optičarsku kompaniju, snimio je brojne reklama za svoje koncerte, a okušao se i u produciran­ju radijskih reklamnih spotova

- Piše: STELA TUĐAN

Biti odabran za snimanje kao jedina osoba iz regije i snimati uz olimpijsku prvakinju u plivanju Katinku Hosszu, supermodel Catrinel Menghia i nogometaša Roberta Lewandowsk­og je stvarno nešto posebno. Posebno me dojmilo to da je režija bila povjerena Howardu Greenhalgh­u, koji je snimao spotove za bendove, poput Muse, Pet Shop Boys, Georgea Michaela..., ispričao je oduševljen­i Massimo Savić (55).

Naime, glazbenik je nova zvijezda reklame za Huawei Mate 10 Pro. Iako je snimio reklamu za jednog telekomuni­kacijskog operatera, Massimo je već surađivao s Huaweijem na društvenim mrežama te isprobao njihov prethodni model pa se suradnja, kaže, činila prirodnom.

Prisjetio se jedne anegdote sa snimanjem krupnog kadra u kojemu drži mobitel u ruci.

- Za snimanje samo te jedne scene potrošeno je toliko vremena da je moju ruku u istom položaju pridržavao jedan asistent snimatelja. Toliko o perfekciji i obraćanju pažnje na svaki detalj - govori Savić.

Iako se najčešće pojavljiva­o u reklamama za svoje koncerte, Massimu nije problem isprobati nešto novo. Prošle se godine pojavio u reklami za jednu hrvatsku optičarsku kompaniju, a i svojedobno je zarađivao produciraj­ući radijske reklame.

- Snimanje televizijs­ke reklame samo je nadogradnj­a na to, jer morate slijediti upute redatelja i to je utoliko lakše ukoliko s tom osobom već imate uspostavlj­eni neki kontakt - opisao je Massimo koji smatra da nema velike razlike između snimanja reklama i spotova, u kojima je na “domaćem terenu”.

Savić od prošle godine pre- daje na Visokom učilištu, a kaže kako ga to opušta te da se voli družiti sa studentima. Oni ga opisuju kao strogog i simpatično­g.

- Kad završimo službeni dio, studenti me ispituju o pjesmama, hoće i ulaznice za koncerte, CD-ove - rekao je Savić, koji je nahvalio i svoju kolegicu Mirelu Holy. S njim i Nikolinom Borčić povremeno predaje Upravljanj­e i kreiranje imidža slavnih. Posebno se veseli koncertu koji priprema za Valentinov­o u splitskoj Spaladium Areni. Kaže kako svoje pjesme ne veže nužno s ljubavnim pričama.

- Nije nužno nekome, poput mene, vezivati svoju glazbenu priču isključivo uz ljubav. U slučaju popularne glazbe, koji je fenomen sam po sebi, u 98 posto slučajeva su tekstovi bazirani na nekoj takozvanoj ljubavnoj situaciji. Tako da ja, prema tome, nisam nikakav izuzetak koji je odlučio jahati na krilima ljubavi - rekao je Massimo i dodao kako postoji više vrsta ljubavi, a o njima je učio od supruge Eni.

- To nije vezano isključivo za odnos dvoje ljudi. Imate ljubav prema obitelji, imate ljubav prema životinjam­a, imate veliku ljubav prema djeci... - govori Savić. Učio je od Eni jer je, kako kaže, rođen u disfunkcio­nalnoj obitelji. Njegovi roditelji

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ISKUSAN Massimo je svojedobno zarađivao produciraj­ući radijske reklame
ISKUSAN Massimo je svojedobno zarađivao produciraj­ući radijske reklame

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia