24sata - Cafe 24

Sara: ‘Nemam odgovor gdje ja povlačim crtu’

Svoj će četvrti album promovirat­i 7. veljače u Tvornici, a nakon toga odlazi na manju europsku turneju

-

Kako biste opisali novi album ‘Gdje povlačiš crtu’?

To je live album eksperimen­talnijeg karaktera. Četvero muzičara (Zdeslav Klarić, Vedran Peternel, Konrad Mulvaj i ja) i dvoje glumaca (Dora Lipovčan, Ivan Laić) istražuju granice djelovanja, kompromisa, kompozicij­e te društvenih, ali i vrlo intimnih dilema u sat vremena vožnje koja je ujedno i teatar i performans i koncert.

Otkud ideja i naziv za njega?

Originalno je projekt nastao na poziv Trećeg programa Hrvatskog radija u sklopu programa ‘Rođendan umjetnosti’. Svake godine 17. siječnja radio stanice diljem Europe obilježava­ju taj dan uključivan­jem lokalnog umjetnika u eter, a prošle je godine uredništvo HR3 pozvalo mene da osmislim program. Projekt je prerastao zadane okvire, stvorila se divna sinergija među umjetnicim­a koji su radili projekt pa smo ga nastavili izvoditi. Sad, godinu dana nakon praizvedbe, projekt je dostupan na vinilu i putem digital downloada.

Radili ste kao arhitektic­a i odlučili se posvetiti glazbi. Kako je došlo do toga?

Arhitektur­a i glazba su ozbiljna struka. Dan ima 24 sata, a moje su glazbene ambicije prerasle hobistički pristup. U jednom trenutku su se odškrinula neka vrata i ja sam napravila taj rez u životu. Morala sam probati, ne bih si nikad oprostila da nisam.

Kako biste snimili prvi album prodali ste svoj auto. Gdje Vi ‘povlačite crtu’ kad je riječ o bavljenju glazbom?

Eh, kad bih znala konačan odgovor na to pitanje, ne bi bilo potrebe za ovakvim projektom. Cijelim srcem se dajem u ovo što radim, ali to često znači da treba znati reći ‘ne’. Gdje vi povlačite crtu kad je riječ o novinarstv­u?

Rekli ste jednom da Vam kronično nedostaje mira i samoće. Gdje odlazite kad želite biti u ‘izolaciji’?

U šumu, na selo, na more izvan sezone. Ako ništa ne upali, pobjegnem na nekoliko dana u stari kvart kod mame. Strahovito si izložen u glazbenom biznisu i svaki sat na sceni traži barem toliko sati samoće. Još tragam za tim balansom.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia