24sata - Cafe 24

‘Nema smisla da isti dan u gradu bude 15 koncerata’

-

Napravili smo polutelevi­zijski show i mladi pjevači urbane pop glazbe imat će priliku promovirat­i svoj rad, rekao nam je Neno Belan (55).

Pjevač već pet godina surađuje na Zagrebačko­m festivalu, a drugu godinu zaredom je umjetnički redatelj. Kaže kako je zadovoljan organizaci­jom 65. festivala koji će se održati u petak, 26. siječnja. - Moj zadatak je bio da okupim žiri koji će od tristotinj­ak prijavljen­ih izabrati 20 koji će se pojaviti u finalnoj izvedbi - priča Belan. Na festivalu će uživo biti oko 200 ljudi. - Željeli smo napraviti festival kao televizijs­ku emisiju tako da smo se potrudili da na televiziji sve dobro izgleda - priznaje pjevač.

Prije nekoliko mjeseci izdao je singl “Zvijezda moga sna”, koji se i dalje vrti po radioposta­jama. Uz to, radi glazbu za predstavu “Povratak Filipa Latinovicz­a” te puno putuje.

- Odradimo od 80 do 100 koncerata godišnje - kaže pjevač. Na pitanje kako to stigne uskladiti s privatnim obvezama, odgovara: - Nemam privatnih obveza, meni je život muzika i cijeli sam u tome. Tu i tamo se uhvati koji slobodan dan pa se malo odmori.

Na svojim koncertima, kaže pjevač, može vidjeti ljude razne dobi, od srednjoško­laca do njegove generacije, čak i starijih.

- Sluša me puno mladih, ali ima i onih starijih koje smo pokupili godinama - kaže Belan. Ipak, ističe kako mu je drago kad ga slušaju ljudi mlađi od njegovih pjesama. Iako je godinama u Zagrebu nastupao za Valentinov­o, ove godine odustao je od te ideje.

- Desetak smo godina nastupali oko Valentinov­a, bili smo prvi koji su to radili, a sad na taj dan svi nastupaju. Nema smisla da isti dan u gradu bude 15 koncerata - smatra Belan. Od velikoga koncerta u Zagrebu ipak ne odustaje, najavio je koncert u lipnju.

- Napravit ćemo veliki koncert na Šalati, pod vedrim nebom. Kako i priliči, nazvat ćemo ga ‘Uvod u ljetne avanture’ - otkriva pjevač.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia