24sata - Cafe 24

Zbog porezne prevare pjevačica bi mogla u zatvor

-

Branit će se zakonom koji tvrdi da, ako je stanovnik Španjolske manje od 183 dana u državi, ne mora platiti porez na novac koji zaradi diljem svijeta, otkrio je prijatelj Shakire (40).

Popularnu pjevačicu španjolska porezna služba sumnjiči da je prebacila preko 250 milijuna kuna na račun u Malti te se njezino ime pojavilo u aferi “Rajski papiri” uz brojne poznate poput kraljice Elizabete II., vozača Formule 1 Lewisa Hamiltona i Madonne. Smatraju da je tako uspjela izbjeći plaćanje poreza, a prijeti joj i zatvorska kazna.

- Živjela je u Španjolsko­j od 2011. do 2014. te je trebala platiti porez na svu svoju zaradu od koncerata diljem svijeta, ne samo od nastupa u ovoj zemlji - objasnio je poreznik. Dodao je kako su se obratili vlastima i tražili od njih da detaljnije istraže financije pjevačice. Ako se oni slože s tvrdnjom da je Shakira počinila prekršaj, podići će optužnicu. Prijatelji Kolumbijke tvrde da je u panici i kako nikada nije namjerno izbjegla plaćanje poreza. - Uvijek se pridržaval­a svih zakona i ispunjaval­a svoje dužnosti stanovnice Španjolske. Ovo je samo pogrešna procjena, a ne pokušaj prevare vlasti - ispričali su. Budući da se radi o utaji više od 250 milijuna kn, moguće je da Shakira “plati” slučajnu pogrešku zatvorskom kaznom. Pjevačica je već angažirala odvjetnike koji su se posebno specijaliz­irali za porezne probleme. Shakira problem s porezom nije komentiral­a. (D. Gaščić)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia