24sata - Cafe 24

Višerasna obitelj kao odličan eksperimen­t

Scenarij serije potpisuje Allan Ball, tvorac ‘Dva metra pod zemljom’ i ‘Okusa krvi’. U fokusu su problemi višerasne obitelji u Trumpovo vrijeme

-

Provokativ­na serija o američkoj kulturi “Ovdje i sada” počinje 11. veljače na HBO-u.

U središtu radnje je suvremena višerasna obitelj koju čine profesor filozofije, njegova žena odvjetnica, troje posvojene djece iz Somalije, Vijetnama i Kolumbije te njihovo biološko dijete. Njihovi odnosi se naizgled čine savršenim i naprednima, no zapravo ih muče duboki razdori. Usred obiteljski­h problema jedno od djece, student Ramon, počinje vidjeti stvari koje ostali ljudi ne mogu.

- Nešto pokušava komunicira­ti sa mnom - ispriča svojim roditeljim­a. Postavlja se pitanje je li to mentalna bolest ili nešto drugo. Dijete liječi psihijatar iz suvremene, muslimansk­e obitelji. Scenarij “Ovdje i sada” je napisao Allan Ball, poznat kao tvorac serija “Dva metra pod zemljom” i “Okusa krvi”.

- Ovo je tragikomič­na meditacija o složenim silama koje djeluju na ljude današnjice - objasnio je Ball, čime se bavi njegova nova serija. U fokusu “Ovdje i sada” su i problemi koje višerasne obitelji doživljava­ju u Americi u vrijeme sadašnjeg predsjedni­ka Donalda Trumpa.

- Toliko mržnje oko nas. Čini se kao da se svijet raspada - govori profesor filozofije Greg Bishop, kojeg tumači Tim Robbins. Serija se temelji na mračnom humoru i jedna od njezinih poruka je kako je obitelj odličan eksperimen­t. “Ovdje i sada” ima 10 epizoda u kojima glume Holly Hunter, Jerrika Hinton, Sosie Bacon i Daniel Zovatto. (vb)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia