24sata - Cafe 24

ZAGONETKE DR. BLAKEA

Blake otkrije da je natjecatel­j umro od strujnog, a ne srčanog udara

-

UTORAK

Psihijatri­jski bolesnik David Hoyle očiti je sumnjivac za ubojstvo medicinske sestre u bolnici. Doktor Blake nije uvjeren pa razmatra mogućnost da je počinitelj neki drugi pacijent ili čak ravnatelj. Slučaj dobiva nepredvidi­v obrat kad žrtvin otac, Lawsonov umirovljen­i zapovjedni­k, dođe u umobolnicu sa svojim starim službenim revolverom i zaprijeti jednom od liječnika.

Ubrzo nakon što je James Holbrook osvojio sve nagrade i tisuću funta u popularnom televizijs­kom kvizu, našli su ga mrtva u garderobi. Blake je na obdukciji zamijetio tragove strujnog udara i pobio teoriju o srčanom udaru.

Tragač za zlatom u gostionici punoj ljudi objavi da je našao zlato i kasnije ga nađu mrtvog na dnu okna. Klaustrofo­bično mjesto zločina u Blakeu budi tjeskobu zbog uznemirava­jućih sjećanja na rat, ali uvidi dokaze koje su drugi previdjeli. Kad Mattiena prijatelji­ca Eadie dobije prsten s rubinom i dijamantom od zaručnika Russa, Mattie se pita odakle mu novac.

Grad je u šoku kad se Hazel Mahoney, prva liječnica u balaratsko­j bolnici, objesi u praonici. Nitko ne može shvatiti zašto bi se tako uspješna žena ubila. Blake otkrije da je Hazel bila mrtva prije nego što je tijelo obješeno i kreće u potragu za ubojicom.

SRIJEDA ČETVRTAK PETAK

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia