24sata - Cafe 24

‘Ovo je James Bond Marvelovih filmova’

‘Crna pantera’ kralj mora okupiti saveznike i osloboditi moć da bi porazio neprijatel­je. Lupita Nyong’o kaže da je snimanje bilo intenzivno i izazov za njezino tijelo

-

Znanstveno-fantastičn­i Marvelov film “Crna pantera” prati događanja u zatvorenoj, tehnički naprednoj državi. T’Challa se nakon smrti oca, kralja Wakande, vraća kući kako bi zasjeo na prijestolj­e. Kad preuzme vlast, pojavi se stari neprijatel­j te ugrožava njegov karakter kralja i Black Panthera, pa je na kušnji. Postaje dio sukoba zbog kojeg je ugrožen opstanak zemlje Wakande, ali i cijelog svijeta. Mladi kralj se u filmu “Crna pantera” suočava s izdajom i opasnošću te mora što prije okupiti svoje saveznike. Tako će osloboditi moć Black Panthera, poraziti svoje neprijatel­je te omogućiti sigurnost svom narodu i njihovu načinu života. Chadwick Boseman tumači T’Challu, a Michael B. Jordan igra vojnika koji ga pokušava zbaciti s prijestolj­a.

Lupita Nyong’o je utjelovila Nakiju, bivšu ljubav mladoga kralja, te je dio specijalne postrojbe koja se brine za T’Challinu sigurnost. Danai Gurira je Okoye, čelnica ženskih snaga zaduženih za zaštitu vlada Wakande. Boseman kaže da se njegov lik T’Challa morao istodobno nositi s dvije teške zadaće. - Suočava se s time što znači obavljati dužnost kralja te pokušava popuniti prazninu nakon očeve smrti - objasnio je. Dodao je kako će se gledatelji­ma u početku činiti kao da je film o političkim nemirima nego o superjunak­u. Redatelj Ryan Coogler pohvalio se kako je “Crna pantera” James Bond Marvelovih filmova. Lupita Nyong’o tvrdi da je snimanje bilo intenzivno. - Ustajala sam u sulude sate poput tri ujutro kako bih vježbala. Trebalo je puno psihičke i fizičke spreme te sam postavila izazov svom tijelu učeći razne borilačke vještine - zaključila je glumica. (vb)

 ??  ?? Glume Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o te Danai Gurira
Glume Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o te Danai Gurira

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia