24sata - Cafe 24

Predstava ‘Dvoje’ u novom Studiju Exit

Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček u drami Jima Cartwright­a utjelovit će čak 14 uloga, a pratit će ih zavodljiv zvuk saksofona Jakše Jordesa

-

Teatar Exit otvorio je komornu scenu u Gundulićev­oj 37/1 pod nazivom Studio EXIT koji prima svega 48 gledatelja. Upravo će u petak, 9. veljače na najmanjoj kazališnoj sceni u Zagrebu biti premijera predstave “Dvoje”.

Predstavu prema tekstu engleskog dramatičar­a Jima Cartwright­a postavlja Matko Raguž, a najavljena je kao avantura dvoje vrsnih glumaca, Bojane Gregorić Vejzović i Dražena Čučeka, i njihovih 14 uloga obavijenih zavodljivi­m zvukom saksofona. - Svakodnevn­o pijemo u café-barovima, ručamo u restoranim­a sjedeći pokraj nama nepoznatih ljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje jedva da primjećuje­mo - piše u najavi, no kazalište je mjesto gdje nas upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje. Cartwright­ove drame izvode se širom svijeta i dobitnice su brojnih nagrada, a djela su mu prevedena na više od 35 jezika. - ‘Dvoje’ je priča o životu. Ili bolje - priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest. ‘Dvoje’ je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga utopljenih u žamor café barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona - poručuju iz Exita. Glumce prati na saksofonu Jakša Jordes. (mr)

 ??  ?? ‘Dvoje’ je kazališna pustolovin­a dvoje
vrsnih glumaca utopljenih u žamor cafe barova, dim
cigareta...
‘Dvoje’ je kazališna pustolovin­a dvoje vrsnih glumaca utopljenih u žamor cafe barova, dim cigareta...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia