24sata - Cafe 24

‘Volim obrađivati vrt jer me opušta miris zemlje i biljaka’

-

U šest mjeseci ste izdali tri singla, a zadnji je ‘Odvedi me’. Što vas inspirira? Ponekad me potakne nešto iz svakodnevi­ce, nekad nešto što se dogodilo meni ili nekom bliskom. Tekstovi nisu nužno autobiogra­fski, pišem uz klavir, dođe mi melodija te uz nju ‘sjedne’ i tekst. Mijenjam i oblikujem pjesmu sve dok nisam zadovoljna.

Pjevali ste u bendovima Putokazi, Quasarr... Što vas je potaknulo na samostalnu karijeru?

Osjetila sam potrebu za stvaranjem nečeg vlastitog. Poslala sam Marku Mrakovčiću snimke pjesama otpjevanih uz klavir, njemu se svidjelo i počela je suradnja. Ubrzo smo snimili nekoliko pjesama, a Branko Komljenovi­ć i Menart su mi otvorili vrata.

Rano ste počeli skladati. Slušate li danas te pjesme?

Kako tad nije bilo pametnih telefona, snimala sam ih na stari diktafon koji je snimao na minikasete. Diktafon se u međuvremen­u pokvario, pa više nemam preko čega slušati to. Nekad se prisjetim dijela neke skladbe, pa ga odsviram, i najčešće mi dođe inspiracij­a za novu pjesmu.

Naslijedil­i ste talent od oca. Kakvo je bilo vaše druženje uz glazbu?

Roditelji su mi odmalena puštali kvalitetnu glazbu poput Doorsa, Pink Floyda, Beatlesa, Zeppelina, Hendrixa. Odrastajuć­i sam počela pjevati, a tata bi me pratio na gitari. Pokušao me i naučiti svirati, ali sam imala prenježne ruke pa nisam mogla stisnuti žice kako treba. Zbog želje da sviram nešto upisali su me u glazbenu školu za klavir. Imam puno lijepih uspomena, ali možda najdraža bi bila kad smo skupa skladali pjesmu, koju i danas odsviram nekad.

Što radite u slobodno vrijeme?

Volim obrađivati vrt, u kojem sadim razno cvijeće, povrće i voće. Ima nešto opuštajuće u radu na otvorenom, pogotovo kad osjetiš miris zemlje, cvijeća i biljaka - osjećaš se zdravo i sretno. Povremeno se zabavljam i izradom origami ukrasa, a volim i čitati. Volim i izaći na dobar koncert ili party te obožavam plesati.

 ??  ?? Mirna o selidbi iz Rijeke zbog glazbene karijere
Mirna o selidbi iz Rijeke zbog glazbene karijere

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia