24sata - Cafe 24

Dva koncerta za 30 godina Hladnog piva

Prvu večer svirat će pjesme s prvih četiriju albuma, a drugi koncert posvetit će najvećim hitovima kao što su ‘Ezoterija’, ‘Šamar’, ‘Zimmer frei’, ‘Messi’...

-

Grupa Hladno pivo nastupit će u Maloj dvorani zagrebačko­g Doma sportova u petak,

2. ožujka i u subotu,

3. ožujka u povodu 30 godina rada.

Prvi koncert posvećen je prvoj fazi karijere, tj. albumima objavljeni­m od 1993. do 1999., a drugu večer obilježit će njihovih 30 najvećih hitova. Hladno pivo priprema dva koncerta posvećena različitim fazama karijere, Old School i Greatest Hits. Na želju publike bend je odlučio objaviti popis pjesama koje spremaju za dvije velike svirke.

- U fokusu prvoga koncerta bit će prva četiri studijska albuma ‘Džinovski’, ‘G.A.D.’, ‘Desetka’ i ‘Pobjeda’, a ključni albumi regionalne scene velikim slovima su upisani u rock encikloped­iju - najavio je organizato­r. Nakon 30 godina karijere punk rock velikani u svojoj publici sada, osim starih fanove, gledaju i “neke nove klince”. Katkad su čak toliko mladi da moraju doći s roditeljim­a. Pjevač Mile Kekin nam je ranije u razgovoru rekao kako mu je to zanimljivo jer njihov koncert onda ima i edukacijsk­i smisao. Njegov sin, primjerice, voli klasičnu glazbu, ali i dolazi na koncerte Piva. - U jednom trenutku prestaneš bit nov. Nikad nismo bježali od svojih godina. Glupo je pretvarati se da i dalje imam 18 i da u parkiću pijem vino - rekao je Mile te je dodao da se tom mišlju povodi i u pisanju pjesama.

- Ovim ću se baviti dok mi bude zabavno - zaključio je Kekin. (M. Rendulić)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia