24sata - Cafe 24

Kilmer je bio toliko zaljubljen da je zbog nje pisao poeziju

U djetinjstv­u su je zvali ‘blatna kornjača’, od sekte ju je spasio prvi suprug, a drugog muža upoznala je na spoju naslijepo. Michelle 3. ožujka gledamo u ‘Doba nevinosti’ na TV1000

- Piše: STELA TUĐAN

Iako je na pragu šezdesete, Michelle Pfeiffer može se pohvaliti mladolikim izgledom. Neki su je svrstavali uz bok Julije Roberts koju su često proglašava­li najljepšom ženom na svijetu, ali ova glumica nije se oduvijek smatrala ljepoticom.

- U djetinjstv­u sam hodala kao patka i imala sam ogromna usta. Zvali su me blatna kornjača – rekla je. Bila je najviša u razredu i voljela se potući s dečkima. Nije se znala ponašati u muškom društvu i nije odlazila na spojeve. Često je izostajala s nastave, a prvi automobil, crveni Mustang, razbila je pod utjecajem opijata. Njezin otac bio je trgovac, a majka domaćica te su Michelle usmjeraval­i obrazovanj­u. U srednjoj školi zanimali su je samo satovi glume. Nakon mature prijavila se na izbor ljepote i odnijela titulu Miss Orange Countryja. To ju je ohrabrilo da se prijavi i na izbor za Miss u Los Angelesu. Iako nije ostvarila značajan uspjeh, to joj je otvorilo vrata u svijet glume.

Upoznala je agenta koji joj je pomogao da zaigra u televizijs­kim reklamama, a poslije i u serijama pa filmovima. Debitirala je u televizijs­koj seriji “Fantasy Island”, a uloge je dobivala zbog izgleda. Kada se doselila u Hollywood, pala je pod utjecajem kulta “breatharia­nism”. Njihove teorije temelje se na uvjerenjim­a da osoba može živjeti bez hrane i vode te se hraniti zrakom i sunčevim zrakama. - Igrali su se sa mnom i tjerali me da doniram novac njihovoj organizaci­ji. Kada sam razgovaral­a s bivšim

Pfeiffer

pripadniko­m pokreta, on mi je opisao manipulaci­ju kroz koju je prošao. Tada sam shvatila da sam bila dio sekte - ispričala je glumica, a da pobjegne od njih, pomogao joj je prvi suprug. S 22 godine udala se za Petera Hortona. Na medenome mjesecu saznala je da je dobila ulogu u “Briljantin­u 2” i odlučila se posvetiti karijeri. To je narušilo njihov odnos pa su se razveli 1988. godine. - Ako me danas pitate, bila sam premlada. Zapravo, oboje smo bili premladi – ispričala je glumica. Uloga u filmu “Lice s ožiljkom” zamalo joj je izmakla, ali na zahtjev producenta redatelj ju je angažirao. Nakon toga sve je bilo lakše. Struka je više nije gledala samo kao ljepoticu nego i kao talentiran­u glumicu.

- Na snimanju ‘Lica s ožiljkom’ se dogodila nezgoda. Ala Pacina sam izrezala staklom - otkrila je Pfeiffer.

Na nju je pao i Val Kilmer. Pisao joj je poeziju, ali to je bila samo kratka avantura. Osim što je već imala status glumice A-liste, Michelle je bila jedna od najatrakti­vni- jih u Hollywoodu. Muški dio publike uzdisao je dok se u “Batmanu” pojavila u seksi kostimu. No njoj to nije bilo tako zabavno iskustvo.

- Osjećala sam se kao u vakuumu. Stalno sam se otkopčaval­a kako se nee bi onesvijest­ila - otkrila je glu-glumica koju su htjeli i u filmufilmu “Sirove strasti”. Kad jee već gubila nadu da će pronaćinać­i srodnu dušu, u njezin život ušetao je David E. Kelley.ey. - Pomirila sam se s timm da sam jedna od onih kojeje mogu održati dulju ljubav-ubavnu vezu. No s druge strane,trane, jako sam željela djecu,, a nisam ih htjela imati ako nisam u braku - govorilari­la je Pfeiffer. Iako je razmišljal­ašljala i o muškarcu koji će jojoj bez obveza napraviti dijete,e, odlučila se za posvajanje.nje. Dva mjeseca prije negoo što je posvojila djevojčicu,čicu, upoznala je Kelleya naa spoju naslijepo. Nekoliko mje-jeseci poslije uplovili su uu bračnu luku. Ubrzo je ostala trudna i malenaa Claudia Rose dobila je brata, Johna Henryja.

Još je nekoliko godina radila punom parom pa se nakon filma “Bijeli oleandar” posvetila obitelji. I dalje je glumila, ali nije imala toliko angažmana kao prije. Obitelj je stavila na prvo mjesto, ali nije ih izlagala javnosti. U muža Kelleya je i dalje zaljubljen­aljubljena kao i prvog dana. - Sladak je, inteligent­an i ima dobar smisao za humor te veliko srce. Dobar je otac i gotovo svakog dana šalje mi cvijeće - rekla je i dodala kako se trude imati vrijeme samo za sebe. Jedanput na mjesec odlaze na večeru bez djece, koja su danas već odrasla.

- Bila sam i izbirljiva s ulogama pa me redatelji nisu zvali - zaključila je i odlučila kako se sada namjerava ozbiljnije posvetiti glumi koja će joj, nada se, napokon donijeti Oscara.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia