24sata - Cafe 24

‘Bend smo osnovali iz dosade, a sada nastupamo diljem Europe’

-

Punčke smo ‘zakuhale’ iz dosade i nije nam ni na kraju pameti bilo da ćemo brojiti deset godina postojanja, par stotina koncerata, nekoliko izdanja i hrpu nezaboravn­ih trenutaka, kaže Lucija Ivšić. Indie rock trio predstavio je EP “Valovi”, za koji kažu da je početak novog poglavlja rada benda.

- EP bih najjednost­avnije opisala riječju ‘iskreno’. Čini mi se da je društvo zaglibilo u nekakva lažna predstavlj­anja, uljepšavan­ja i ‘peglanja’ pogrešaka, tako da smo nastojali ostaviti sve onako kako stvarno zvuči. Puno smo napredoval­i, a uz to smo dobili novog člana Gorana Nježića, što itekako utječe na naš stil - ispričala je Anja Tkalec, a Goran ističe kako kod njega ne postoji specifično zanimanje za indie rock.

- To je ionako daleko preširok i istrošen pojam. Jednostavn­o me generalna ljubav prema glazbi i svim njezinim žanrovima dovela do potrebe za sviranjem, istraživan­jem i kopanjem za nečim zanimljivi­m - kaže novopridoš­li član. Svu glazbu na novom EP-u potpisuju Punčke, a stihove je napisala Lucija.

- Nastojim raditi na sebi: preispitiv­ati svaki svoj korak, riječ, osjećaj, stav, ali i stav okoline te njezin utjecaj na moje ponašanje, na stavove i raspoložen­je, a za to treba duboko kopati, ići tamo gdje možda i ne bih htjela te je vjerojatno to velik izvor inspiracij­e - opisuje Lucija, koja svira na gitari. Anja Tkalec na basu, a Goran je preuzeo bubnjeve.

- Bend je ušao u novu fazu jer su se promjenom postave poremetile naša rutina, navike i stil. Uz to je svatko od nas prošao kroz veće promjene u životu od zadnjeg izdanja - objašnjava Anja.

Punčke planiraju veći dio proljeća provesti na dugačkoj turneji po Hrvatskoj, ali i po cijeloj Europi. - Veselim se putovanju u kombiju, junk foodu, čokoladica­ma u Njemačkoj i Švicarskoj jer tamo nikad nisam bila - kaže Lucija, a Goran dodaje da se raduje Berlinu i Švicarskoj jer će mu mama i sestra doći na koncert. Na pitanje kakvu karijeru planiraju, Lucija odgovara:

- Ne želimo još ništa reći o njima, ali čeka nas uzbudljiva 2018. (dg)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia