24sata - Cafe 24

‘U budućnosti želim imati svoj audiovideo studio’

Glazbenik Matija Boršćak (28) predstavio je singl ‘Sjena’, za koji je spot snimao i u Švedskoj

-

Snimili ste pjesmu ‘Sjena’ s poznatim hrvatskim skladatelj­ima Nenadom Ninčevićem i Mirom Buljanom. Kako je izgledala vaša suradnja?

Rekli smo da ako kliknemo na prvu, radit ćemo skupa. Tako je i bilo. Istomišlje­nici smo stalno i u svemu, pa je užitak raditi. Suradnja se nastavlja, radimo na mom prvom albumu te uskoro očekujte novu pjesmu.

Spot ste snimili u švedskom Göteborgu i Varaždinu. Otkud ideja za snimanje?

U prosincu sam nastupao u Švedskoj za Društvo Hrvata te sam spojio ugodno s korisnim, i koliko sam mogao, snimio kadrove Göteborga za spot. Hrvatska je za mene najljepša na svijetu, ali snimanje u inozemstvu postaje i trend i izazov.

Svirate nekoliko instrumena­ta, skladate glazbu, pišete pjesme i scenarije za spotove. Što vas inspirira i otkud toliki talent?

Inspiracij­a mi je život i svakodnevi­ca. Tatin bratić predaje solfeggio u glazbenoj školi, a bratić je sa mnom svirao u bendu, tako da ima glazbenih gena u obitelji.

Kako provodite slobodno vrijeme?

Družim se s bliskim ljudima ili sam kod kuće i gledam film (veliki sam filmofil). Odmalena volim kuhati. Navika mi je provoditi vrijeme u prirodi te često odem u vikendicu.

Gdje se vidite u budućnosti?

Vidim se u svom audio-video studiju. Radim na prvom albumu, na kojem će se naći deset novih pjesama. Planiram snimati pjesme i na stranim jezicima. (Valentina Boltiš)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia