24sata - Cafe 24

PORIN JE KRUNA NAŠE KARIJERE

Iva Šulentić & Ivan Vukušić

- Piše: TATJANA PACEK

Od ‘Garaže’, preko ‘Voicea’, do ‘A-strane’, voditeljsk­i par drugi put će se naći zajedno na pozornici hrvatskoga Grammyja

Dobra večer, Splite, jedva čekaju pozdraviti sve u Spaladium Areni Iva Šulentić (34) i Ivan Vukušić (36). Porin u petak, 23. ožujka slavi srebrni pir, a energični voditeljsk­i dvojac spreman je za 25. dodjelu najprestiž­nije glazbene nagrade u Hrvata.

Iako moraju, kažu, pojesti još puno žganaca da stignu Barbaru i Duška, Ivi i Ivanu ovo je drugi put da će se zajedno naći na pozornici Porina. Tek su odradili prvu emisiju desete sezone “Garaže”, a već su opet zajedno na Porinu.

Postoji li mjesec u godini a da se vas dvoje ne družite?

Iva: Tajna svake idealne veze je u pauzama u viđanju (smijeh). Vuk i ja samo specijalne emisije ‘Garaže’ vodimo zajedno tako da će nam Porin biti prvi zajednički angažman nakon novogodišn­je ‘A-strane’ i znam da se oboje veselimo.

Ivan: Zna se i to čudo dogoditi, ali duboko udahnemo i kažemo sami sebi da smo jaki i da možemo to izgurati.

Je li Porin kruna vaše voditeljsk­e karijere?

Iva: Počašćena sam pozivom da i ove godine, treći put zaredom, vodim takvu manifestac­iju u kojoj sudjeluju svi eminentni glazbenici naše zemlje. Jedini projekt veći od Porina je Eurosong, zato se nadam da će Franka pobijediti. :) Posebno se veselim kategoriji ‘Novi izvođač godine’ jer su upravo iz te kategorije ponikli mnogi koji su danas velike priznate zvijezde.

Ivan: Porin je jedna od privilegij­a i časti u ovom poslu. Nešto o čemu nisam nikad razmišljao i dogodilo se. Ponosan sam da smo od ‘Garaže’ došli do 25 godina Porina. Baš lijep osjećaj.

Osjetite li i danas slatko uzbuđenje pred “većim” facama? Trenutak kad ćete izgovoriti “nagrada za životno djelo ide Oliveru” i pozvati ga na pozornicu emotivno će biti - kakav?

Iva: Naravno! I nadam se da me ta vrsta treme nikad neće napustiti!

Ivan: Već se sad malo naježim, a na pozornici pred gledatelji­ma i publikom u dvorani to dobije dodatnu dimenziju. Oliver nas je sve obilježio i nemoguće je ne osjetiti poštovanje, gušt i poniznost u isto vrijeme. Iza vas su i dvije sezone “The Voicea”. Tko vas se posebno dojmio?

Iva: Najviše me fasciniral­a količina dotad neotkriven­ih bisera, mladost, energija i talenti mladih ljudi u našoj zemlji. Zato ne mogu nikog izdvojiti poimence.

Ivan: Prva pobjednica Nina Kraljić jer vokalno ide u nebesa i atmosfere koje nisu s ovog svijeta. Eni Jurišić jer je mangup i dama istodobno. Antonela Đinđić jer ima glas i ‘skida’ pjesme koje se ne usudi baš svatko. Lucija Jakelić jer je posebna u vokalnim šetnjama. Nemate vi dovoljno mjesta da nabrajam sve koje volim čuti i vidjeti. O dečkima da ne pričam...

Nakon toliko suradnji znate li unaprijed što će ovaj drugi odgovoriti?

Iva: Zvučim li kao da smo u vezi ako kažem - da (smijeh)? To i jest divota voditeljsk­og para - funkcionir­amo pogledima i računamo jedno na drugo u svakom trenutku.

Ivan: Nismo baš toliko predvidlji­vi (smijeh).

Idete li si ipak nekad na živce?

Iva: Ne. Tajna je, kao i u vezi, ne vidimo se dovoljno često da bismo si išli na živce.

Ivan: To su oni trenuci kad nam sve ide na živce, a ne jedan drugom. Ovo je ponekad stresan posao i mi se bodrimo, to je najbitnije.

‘Tajna je, kao i u vezi, da se Ivan i ja ne vidimo dovoljno često da bismo si išli na živce’ ovo je čarobna formula ovog ‘dream team’ voditeljsk­og dvojca

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia