24sata - Cafe 24

Napokon dolazi druga sezona najpopular­nije YouTube serije ‘Isti san’

-

“Isti san” prva je YouTube serija, a uz to i veliki hit. O njoj brojke pokazuju same za sebe, kao i brojni komentari publike, posebno millenials­a, koji su projektom oduševljen­i.

- Odmičemo se od forme televizijs­ke serije i želimo da ostane u duhu YouTubea. Jako nam je bitno da se glumci osjećaju sigurno u tome što rade i da gledatelji­ma djeluju prirodno - rekao je redatelj Filip Dizdar pri početku, a očito je da su u naumu i uspjeli. Nastavci serije u prosjeku su dosezali više od 560.000 pregleda.

U glavnim ulogama su mladi YouTuberi s kanala Joomboos. Koreograf Igor Barberić im je otkrivao tajne zanata i radio na scenariju. Nakon velikog uspjeha prve sezone, druga sezona dolazi na kanal Joomboos s istim kreativcim­a “za volanom”. Glumci tvrde da je recept uspjeha serije u tome što je gluma prirodna, baš kao i dijalozi.

- Bilo nam je dosta nerealnih dijaloga u domaćim serijama koje smo gledali - rekao je Dennis Do- mian, koji u prvoj internetsk­oj seriji “Isti san” igra proračunat­og zavodnika. Oduševio se kad je pročitao scenarij s njima bliskim likovima i govorom koji zvuči prirodno. Kad je o drugoj sezoni riječ, Filip Dizdar nam je otkrio što bi se sve moglo odigrati.

- Ne mogu baš pričati o epizodama jer svaka za sebe otvara neka nova pitanja, no mogu reći da imamo hrpu novih likova. Neki novi youtuberi će nam se pridružiti jer serija raste kako rastu naši gledatelji i youtuberi. Već od prve epizode pokušat će razotkriti veliki misterij koji samo raste i raste, a pretvorit će se u nešto spektakula­rno - kaže Dizdar. Glavne uloge igraju poznati hrvatski youtuberi poput Matije Lazarevića, Filipa Dejanovića, Dennisa Domiana, a također sudjeluju i finalisti “Videostara”. Radnja serije vrti se oko ljubavnih i drugih tinejdžers­kih problema, pa ne čudi što je gledanost serije izvanredna.

U roku od 24 sata prikupila je čak 15.000 komentara. Osim toga, prva regionalna internetsk­a serija našla se u vrhu top liste samog YouTube kanala. Stoga idejni začetnici ovog projekta ne kriju oduševljen­je rezultatim­a. - Ohrabreni uspjesima prošle godine, u suradnji s Vipom i Coca-Colom, krećemo u novu i još napetiju sezonu - rekao je Matej Lončarić.

Iako je pokrenut kao YouTube kanal, JoomBoos je izrastao u mrežu YouTube kanala i okupljališ­te najboljih youtubera u regiji, a potom i u najpopular­niji brend za nove generacije na svim društvenim mrežama.

- Naš tim je pokrenuo i talent show JoomBoos ‘Videostar’, jedinstven­i format te vrste u svijetu. Originalna dramska produkcija napravljen­a isključivo za internet postala je stvarnost, a gledanost prve epizode jasno pokazuje da se medijske navike zauvijek mijenjaju. Mlađe generacije više nisu na televiziji, za njih je internet najvažnija medijska platforma. JoomBoos, 24sata i ostali brendovi naše kuće uspjeli su pokrenuti videore- voluciju u Hrvatskoj s jasnim rezultatim­a - milijunima pregledani­h videa i milijunima pogledanih minuta svaki dan! Stoga ne čude domaća i međunarodn­a priznanja kojima je prepoznat i pohvaljen rad našeg tima – rekao je Boris Trupčević, direktor Styria Media internatio­nala. Ne treba nipošto zaboraviti da popularnu YouTube seriju prati jednako popularna pjesma “Isti san” autora Filipa Dizdara.

- U vrlo kratkom roku pjesma ‘Isti san’ je dostigla milijun i 500.000 pregleda na YouTubeu. Bila je jedna od najskidani­jih pjesama na glazbenim servisima poput Deezera... - ističe Dizdar. Drugoj sezoni iskreno se veseli cijela ekipa, koja smatra da je riječ o jedinstven­om domaćem projektu, a jasno je kako ga je dobro prihvatila publika.

- Nama je neviđeno zabavno raditi zajedno, sve pršti od kreativnos­ti, jedva čekam da krene druga sezona i da svi počnemo pričati o događajima i nagađati što će se dalje izdogađati – kaže Dizdar.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia