24sata - Cafe 24

Osveta je najbolje servirana hladna...

Zbog što bolje glume Antonio de la Torre koji igra glavnu ulogu u pričao je sa psihologom, no odbio njegov savjet kako da glumi

-

Jose se od smirenog muškarca odjednom pretvara u hladnog osvetnika.

Radnja nagrađivan­og trilera “Gnjev mirnog čovjeka” prati Josea koji je izgubio sve kada su mu u brutalnoj pljački draguljarn­ice ubili suprugu. Od velike tragedije nije se oporavio osam godina, a onda je odlučio zalaziti u bar gdje upoznaje Anu. Ona tamo radi i Jose se s njom upušta u strastvenu vezu. Ana je osamljena jer joj je muž Curro u zatvoru. Ipak, on izlazi na slobodu i to promijeni njihovu ljubavnu situaciju. Jose se od mirnog čovjeka pretvara u hladnog osvetnika. Kreće u nezaustavl­jivi pohod u kojem će prijeći sve gra- nice. Antonio de la Torre je utjelovio Josea, Ruth Diaz tumači Anu, dok je Luis Callejo u ulozi njezina muža Curroa. Torre kaže kako se nekako u posljednje vrijeme specijaliz­irao za teške i “oštre” uloge.

- Nakon ovog se vraćam na komedije. Stvarno sam se ‘zacementir­ao’ u jednoj vrsti likova - istaknuo je. Ispričao je kako se za film triler “Gnjev mirna čovjeka” puno pripremao i to mu je bio najteži dio. Prvo je trebao pričati sa žrtvom terorizma, no onda je redatelj Raul Arevalo predložio drugo rješenje. - Htjeli smo sagledati lika s jako osobne strane pa sam razgovarao sa psihologom. Predložio je da Jose ima simptome psihološke bolesti i tikove ili se čudno ponaša - rekao je glumac. No on je htio da njegov lik bude čovjek s određenom količinom empatije, iako je znao da će to biti komplicira­no. - Sukobio sam se s Raulom jer sam htio dodati osmijeh i nježnosti Joseu. On mi je objašnjava­o da ne mogu to jer ovo nije za smijeh - rekao je Torre i napomenuo da ne voli tumačiti predvidlji­ve likove jer su dosadni. (vb)

 ??  ?? ‘Gnjev mirna čovjeka’ redateljsk­i je prvijenac glumačkog veteranaRa­úla Arévaloa
‘Gnjev mirna čovjeka’ redateljsk­i je prvijenac glumačkog veteranaRa­úla Arévaloa
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia