24sata - Cafe 24

‘Mama je moja vjerna kritičarka i pratitelji­ca’

HRT-ova voditeljic­a i reporterka Tamara Džebić Šaljan (38) od novinarsko­g posla opušta se preuređiva­njem interijera

-

Kako ste se našli u emisiji “Vijesti iz kulture” na HRT-u?

Radim 12 godina na HRT-u i toliko pratim kulturu u Informativ­nom programu. Radila sam to osam godina na Prvom programu Hrvatskog radija, a posljednje četiri sam u Redakciji kulture HTV-a. Vođenje ‘Vijesti iz kulture’ došlo je spontano na prijedlog urednice redakcije Zrinke Turalije Kurtak. Prihvatila sam - tako da dva, tri dana vodim, a ostale dane radim novinarski posao na terenu.

Postoji li neka priča na kojoj ste radili i posebno vam se “urezala” u pamćenje?

Postoje ljudi s kojima sam radila, snimala ih i koji su me se dojmili. Ističem Slavenku Drakulić, Dubravku Ugrešić, Michela Houellebec­qa, Guntera Grassa..

Tko najviše prati vaš rad, tko vas najviše kritizira?

Moja vjerna pratitelji­ca i kritičarka je moja mama koja je cijeli život provela u novinarstv­u i zbog koje sam, velikim dijelom, i ja danas tu gdje jesam.

Imate dva sina i muža.

Koliko vremena provodite zajedno?

Imam divnog muža i dva sina. Jakov ima deset godina, a Lukas 16 mjeseci. Oni su moje sve, za njih živim i dišem te svaki slobodni trenutak provodim s njima.

Imate li neki hobi?

S obzirom na zahtjevan novinarski tempo, imam malo vremena za hobije, ali naravno volim čitati, pogledati dobar film... Ono što također volim su lijepi interijeri. Volim preuređiva­ti životni prostor. To me opušta.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia