24sata - Cafe 24

‘VJENČANJE GODINE’

-

U humoristič­nom filmu je glumio svećenika koji je vjenčao Roberta

De Nira i Diane Keaton

Svakodnevn­o je trošio novac i na žene i na alkohol te, kako neki kažu, živio je na rubu. Tulumario je do jutarnjih sati, teturao kući u zoru pa na snimanja dolazio mamuran. Često je, tvrde, zaspao sjedeći na stolcu. - Jesu li moji nastupi ponekad manični? Jesu. Jesam li stalno maničan? Ne. Jesam li tužan? O, da. Pogađa li me to? O, da – govorio je Williams.

Jedne večeri susreo je prijatelja Johna Belushija. Odlučili su podijeliti crtu, a Robinu se žurilo kući. Drugog je jutra saznao kako je Belushi umro od predoziran­ja. Robin se od toga nikad nije oporavio. U to vrijeme, osim prijatelje­ve smrti, Robin je doživio još jedan šok - rođenje djeteta. Iako je bio pozitivan šok, za Robina to je bio previše pa se odao porocima. Iz kolotečine ga je izvukao novi hobi - bickiliran­je.

Robin je htio biti obiteljski čovjek. Valerie Velardi upoznao je nakon što je napustio Julliard. Ona je tamo studirala, a on je radio u obližnjem baru. Vjenčali su se nakon dvije godine veze i dobili sina Zacharyja. Tada se upustio u aferu s konobarico­m Michelle Carter, koja ga je nekoliko godina poslije tužila i tvrdila da ju je zarazio herpesom. Osim novca izgubio je i suprugu. - Ah da, rastava. Dolazi od latinske riječi koja znači ‘oderi muškarčeve genitalije kroz novčanik’ – često se šalio. Ipak, opet se oženio. I to za dadilju svog sina Zacha. Na vjenčanju Marcia je već bila trudna sa Zeldom Rae, a ubrzo je stigao i Cody Alan. Brak je trajao 19 godina. Treću sreću okušao je s grafičkom dizajneric­om Susan Schne- ider, koju je upoznao kad je bio na operaciji srca, a bili su zajedno sve do njegove smrti 2014. godine. Osim što je bio duhovit, Robin je bio i velikog srca. S Whoopi Goldberg i Billyjem Chrystalom osnovao je Comic Relief, udrugu koja je pomagala beskućnici­ma.

S drugom suprugom stvorio je Zakladu Windfall koja je pomagala bolesnoj djeci. Kad je 1995. godine Christophe­r Reeve pao s konja, Robin je ostavio sve po strani i odjurio k njemu. Maskirao se u ludoga ruskog doktora, a teško bolesni Christophe­r čak se i nasmijao. Kad je Reeve umro, Robin je bio uništen.

Kobna 2014. počela je tako da je morao prekinuti snimanja zbog Parkinsono­ve bolesti. Nekoliko mjeseci nakon smrti saznali su da je dobio pogrešnu dijagnozu te da je samo patio od demencije. Život si je oduzeo 11. kolovoza, a supruga je tvrdila da ga je ubio terorist koji je živio u njegovu mozgu.

 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
3
1) U siječnju ove godine izašao je dokumentar­ni film ‘Come Inside My Mind’ o životu Robina Williamsa 2) U ‘Društvu mrtvih pjesnika’ glumio je profesora koji je inspirirao učenike poezijom 3) U Nolanovu filmu ‘Nesanica’ kao Walter Finch 4) U...
2 3 1) U siječnju ove godine izašao je dokumentar­ni film ‘Come Inside My Mind’ o životu Robina Williamsa 2) U ‘Društvu mrtvih pjesnika’ glumio je profesora koji je inspirirao učenike poezijom 3) U Nolanovu filmu ‘Nesanica’ kao Walter Finch 4) U...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia