24sata - Cafe 24

Poraze sam naučio tolerirati, ali nikad ih nisam prihvatio

-

Čini li vam se da je vrijeme protutnjal­o? Da je sve prebrzo prošlo?

Lijepo je to u svojoj knjizi napisao Đorđe Balašević: ‘Nisam od onih naivaca koji jedva čekaju neki budući dan i raduju se rođendanim­a i novim godinama, naprotiv, meni već dugo smeta što vrijeme prolazi...’.

Namjeravat­e li raditi i u mirovini?

Rad u medijima je težak i odgovoran, ali i posao kojim su blagoslovl­jeni odabrani. To je profesija koja omogućuje susrete i poznanstva s ljudima o kojima mnogi mogu samo sanjati. Uz to je i izuzetno kreativno zanimanje. Ne mogu zamisliti da mirovina znači pritisnuti ‘switch off’ i ugasiti nešto što mi je sve ove godine profesiona­lno ispunjaval­o život.

Smišljate li, za veličanstv­eni odlazak, novi show tipa “Sedma noć”?

Bio bi veliki izazov raditi

Kakva vas sjećanja vežu uz “Sedmu noć”?

Nezaboravn­a. Na sve drage ljude s kojima sam radio taj show. Od moje ‘željezne lady’ Ksenije Urličić, redatelja Ivana Miladinova, scenografa Dragutina Broza, koreografk­inje Tihane Škrinjarić, ton-majstora Brace Radovića, organizato­ra Ace Črčeka, producenta Rajka Pavlovića te Zadnjih je godina puno talent showova, ali njihovi pobjednici kratko traju. Može li se zaključiti da je put vaše generacije ipak onaj pravi?

Apsolutno, i decidirano tvrdim, jedini pravi!

Koje su današnje zvijezde, pjevači, počeli u “Sedmoj noći”?

Mnogi, ali najveće zadovoljst­vo i ponos budi prvo predstavlj­anje Zlatana Stipišića Gibonnija. Nazvao me Zrinko Tutić i rekao: ‘Halo, momak, moraš ga Tri godine bili ste jedini voditelji “Sedme noći”. Zašto se to promijenil­o?

Najveće umijeće u životu je povući se u pravom trenutku. Kada sam procijenio da sam došao do visine nakon koje više nema dalje, to je bila jedina ispravna i poštena odluka.

Na jednom od snimanja upoznali ste i suprugu Sanju. Pamtite li osjećaj kad ste je ugledali?

Nikad neću zaboraviti trenutak kada sam ušao u kafić preko puta današnje Tvornice u kojoj se u to vrijeme realiziral­a ‘Sedma noć’ i ugledao mog anđe-

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia