24sata - Cafe 24

Šteta je nepopravlj­iva: I Franka misli da će teško do finala Eurosonga...

Nepoznati rumunjski reper optužio je Franku Batelić i njezin tim da je pjesma ‘Crazy” plagijat i da su ga pokrali. Kasnije je za sve optužio svog menadžera i ispričao se, no šteta je već učinjena

-

Sreća i ushićenje zbog odlaska na Eurosong kod Franke Batelić (25) zamijenilo je razočaranj­e zbog optužbi za plagijat za pjesmu “Crazy”. Za to ju je optužio nepoznati rumunjski reper Guez, no on se sad brani i krivnju oko optužbi za plagijat svaljuje na svojeg menadžera.

- Nikad nisam rekao da je Frankina pjesma plagijat. Tu cijelu priču pokrenuo je moj menadžer - rekao nam je reper. U telefonsko­m razgovoru se branio kako planira prekinuti s njim suradnju i nije nam želio ustupiti kontakt fantomskog­a menadžera kako bismo provjerili Guezove tvrdnje. Na Guezovu profilu na Facebooku stoji telefonski broj reperova navodnog menadžment­a. Nakon nekoliko poziva na taj broj javio se opet Guez.

- Ne može vam se javiti moj menadžer jer je trenutačno nedostupan pa sam ja odgovorio na poziv - tvrdio je rumunjski reper.

Iako na YouTubeu pod njegovim imenom postoji desetak pjesama, iz diskografs­ke kuće koju navodi kao matičnu tvrde da ne znaju tko je samoprozva­ni pjevač. Kontaktira­li smo i diskografs­ku kuću iz Rumunjske koja okuplja tamošnje rap i hip-hop glazbenike. Službenica za odnose s javnošću provjerila je surađuju li s Guezom.

- Ne znamo tko je taj tip. Surađujemo s reperom čije ime je Guess Who. Za Gueza nikad nismo čuli - rekli su. U međuvremen­u Franka je danima u šoku. Unatoč tomu što planira nastaviti s pripremama, ne može zanemariti posljedice afere koju je proživjela. Povukla se u Istru, gdje se oporavlja od šokova koje je proživjela prošlog vikenda, a već sljedećeg tjedna čekaju je brojne obveze. Počinju probe s pratećim vokalima te uvježbavan­je koreografi­je s Igorom Barberićem. Batelić je istaknula kako želi da koreografi­ja bude minimalist­ička.

- Život ide dalje, fokusiram se da Hrvatsku učinim ponosnom i pokažem se u što boljem svjetlu - rekla je Franka, koja će sljedećeg tjedna odabrati haljinu. Njezin menadžer Siniša Bevanda kaže nam kako je šteta nepopravlj­iva. Rekli smo mu i da Guez krivi svog menadžera. - To je sad gotova stvar. Njoj je sad uništen Eurosong, ono što je najviše željela. Nije mi samo jasno zašto menadžer nije kontaktira­o mene - izjavio je. Batelić se kratko osvrnula na skandal. - Nije mi bilo lako ovih dana, ali veselim se nastupu - riječi su naše predstavni­ce.

Vedran Ćorluka (32), nije se oglasio na društvenim mrežama od pobjede nad Meksikom. Tad je u svlačionic­i pozirao s kolegama iz reprezenta­cije - Mateom Kovačićem (23), Domagojem Vidom (28) i Ivanom Rakitićem (30). Nakon utakmice zapjevali su i Frankinu pjesmu “S tobom”. Drama Franke i njezina tima traje nekoliko dana, a počela je Guezovom objavom na društvenoj mreži u kojoj je optužio Hrvaticu da je “Crazy” kopija njegove “Ceea ce iubim”. Franka je teaser za svoju pjesmu objavila 26. veljače, a cijelu je javnosti predstavil­a 6. ožujka. Guez je svoju pjesmu “Ceea ce iubim” na YouTubeu objavio dva dana prije, odnosno dva tjedna prije nego što je Frankin tim objavio cijelu pjesmu.

Dečko pjevačice,

- Hrvatski tim laže. Ne postoji besplatna instrument­alna verzija. Mi smo s ovim projektom krenuli 11. siječnja 2018. Producent je prodao beat ili ga je iznajmio dva puta. Prestanite samo lagati o meni, Rumunjska ne krade pjesme od Hrvatske. Šaljem poljupce. I od**bite s Eurosonga - stajalo je na njegovoj stranici. Branimir Mihaljević (42), koji je potpisan kao autor glazbe, objasnio je kako je pjesma djelo njega i Franke te da ju je radios kolegom Denisom Mevljom, poznatim pod umjetnički­m imenom Denzel Beats ili Denz.

radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju zabunom je stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong, za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju - objasnio je kompozitor.

Za tu se situaciju ispričao i Mevlja, a Guez je nastavio sa svojim tvrdnjama.

- Koliko će još glazbenika pokrasti hrvatski tim - napisao je pa objavio pjesmu Albanke Denise Gjezo pod nazivom “Zemer ku je”, za koju također tvrdi da je pokradena od Frankina tima.

Denise ne misli tako.

- Denis, koji inače - Čula sam Frankinu

pjesmu i ne mislim da je plagijat - rekla nam je albanska glazbenica. Hrvatskoj pjevačici je poželjela sreću na Eurosongu.

- Nadam se da će Franka doživjeti veliki uspjeh - rekla je Denise Gjezo.

Batelić će nastupiti u prvoj polufinaln­oj večeri na Euroviziji, a nekoliko puta je izjavila kako joj je to bila velika želja.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia