24sata - Cafe 24

Muškarci žele biti kao on, a žene ga žele u krevetu...

Da je hollywoods­ki zavodnik bio magnet za žene, sam je vrlo često isticao u intervjuim­a. Navodno je izmijenio čak pet tisuća partnerica, a kao legendarno­g Jokera gledamo ga 6. travnja na AMC-ju

- Piše: STELA TUĐAN

Smatram to umjetnički­m djelom. Pravi pop art, govorio je ponosno Jack Nicholson (80) o svojoj ulozi Jokera u “Batmanu” Tima Burtona.

Iako mlađe generacije kao Jokera pamte pokojnog Heatha Ledgera, glumački kolege kao ovoga stripovsko­g zločinca i dalje vide Nicholsona. Joker Jack bio je magnet za žene koje su njegov osmijeh prozvale smrtonosni­m.

On je frajer kakvim drugi muškarci žele postati, a žene ga žele u krevetu, pisali su o Nicholsonu svojedobno. No aferama nikad nije karijeru stavio u drugi plan. Prije pet godina obožavatel­je su rastužile vijesti da je zauvijek napustio glumu zbog problema s pamćenjem. Njegova posljednja uloga bila je u romantično­j komediji “Kako znaš da je ljubav”.

Rođen je u New Jerseyu, a odgajali su ga baka i djed koji su mu godinama govorili da su njegovi roditelji. Svi su, uključujuć­i i njega, mislili kako je to istina, sve dok novinari nisu razotkrili obiteljsku tajnu. Naslovnice novina počinjale su rečenicom: “Majka Jacka Nicholsona zapravo je njegova sestra”, a baka i djed priznali su kako su to učinili kako bi zaštitili svoju tad 17-godišnju kćer koja je ostala trudna, a djetetov otac je nestao. Mislili su izbjeći neugodnost­i, ne sluteći da će za to saznati cijeli svijet. Njegova biološka majka umrla je od raka nekoliko godina prije toga, a jedan od njezinih bivših dečki javio se i htio napraviti test očinstva. Nicholson je to odbio jer je za njega cijela situacija bila predramati­čna. - Odrastao sam sa ženama koje su me naučile manirama i kako osvojiti ljepši spol - objašnjava­o je Nicholson. U srednjoj školi bio je problemati­čan. Unatoč tomu uvidjeli su da je bio bistar momak, ali njega nije zanimalo obrazovanj­e. Ubrzo su ga i izbacili iz škole. Hollywood nije dugo čekao na Jackov talent. Odselio se u njega kad mu je bilo 17 te je prvo radio kao animator u MGM-u. Potom se pridružio glumačkim skupinama, a zamijetio ga je producent Joe Pasternak. Izabrao ga je zbog njegova šarma i dobrog izgleda, a poslije je uvidio i izniman talent. Debitirao je u niskobudže­tnom krimiću “Cry Baby Killer”, a prva veća uloga bila mu je s Dennisom Hopperom i Jane Fondom u filmu “Goli u sedlu”. To mu je donijelo i prvu nominaciju za Oscar. Iza Nicholsona je buran ljubavni život. Prvo se oženio Sandrom Knight, s kojom je dobio kćer Jennifer. Ona je teško podnosila teret slave. - Imali smo lijep brak. Bilo je dobro dok je trajalo, ali čim je Jack postao velika zvijezda, odlučila sam se maknuti - otkrila je poslije Knight. Iz veze s danskom glumicom Winnie Hollman dobio je kćer Honey Hollman, a iz veze s glumicom Rebeccom Broussard ima kćer Lorraine i sina Raymonda. Poznat je kao veliki ženskaroš te je svojedobno tvrdio kako je spavao s pet tisuća žena. U vezi s Anjelicom Houston bio je od 1973. do 1989. godine, a vezu su okončali kada je ona otkrila da očekuje dijete s Rebeccom Broussard.

Upoznali su se na jednoj zabavi, a ona je otkrila kako se u njega zaljubila na prvi pogled. Kako kaže, bio je šarmantan. Bila je luda za njim i zbog toga mu je opraštala svaku nevjeru. Ljubav njezina života, kako ga je nazivala, prevarila ju je i čak napravila drugoj ženi dijete. To je bila kap koja je prelila čašu. U biografiji je otkrila kako ga je te večeri, kad je saznala za dijete, fizički napala.

- Naša veza bila je opasna. Njegov šarm bio je ubojit, a ja se nisam znala braniti - rekla je Anjelica, a Nicholson je nikad nije prebolio. Čak je prije četiri godine izjavio kako mu je žao što ju je tako povrijedio te istaknuo kako se osjeća jako usamljeno.

Na njega je pala i Meryl Streep (68), a zbližili su se tijekom snimanja filma “Čelični krov” 1987. godine. Tada je bio s Anjelicom, a ekipa filma tvrdi kako se s Meryl seksao svake večeri.

- Oni su to poricali, iako su svi vidjeli kako se svaku večer nakon snimanja tresla prikolica u kojoj su spavali - govorili su kolege.

Ostali su prijatelji, a kada je oskarovka preuzimala nagradu za životno djelo na dodjeli nagrada AFI Life Achievemen­t 2004. godine, Jack ju je nazvao savršenom. - Za mene si ti savršena, volim te puno. Bog blagoslovi­o tebe i Ameriku - rekao je. Osim žena, Nicholson je volio i droge. Pričalo se kako je zbog kokaina morao na operaciju nosa te da su mu ugradili septum od zlata jer je njegov propao od previše šmrkanja kokaina.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia