24sata - Cafe 24

VESTERN ZVIJEZDA

-

Iako ga se ne povezuje s vesternom, no Nicholson se nije libio glumiti u tom žanru poput

‘Put za jug’, ‘Missouri Breaks’... Početkom šezdesetih počeo je eksperimen­tirati s LSDom. Počeo je ubrzo trošiti i marihuanu te kokain.

- Bio je kronični ovisnik - stoji u njegovoj biografiji. Isto tako, prvi put kad je uzeo LSD, bio je uvjeren da je vidio Boga.

Scenarij filma “The Trip” Nicholson je navodno napisao “na tripu”, a tako je bilo i s filmom “Head”. Na sastanak s investitor­ima za film “Goli u sedlu” došao je “napušen” te je bez srama pred njima zapalio “joint”. - Tako mi je bilo lakše pisati scenarije. Lakše se mentalno zabaviti kad imaš poticaj - rekao je jednom prilikom Jack. Susan Anspach ispričala je kako je Jack “šmrkao” kokain kako bi bolje odglumio emotivnu scenu u filmu “Pet lakih komada” u kojoj je ona plakala.

- Da, istina je, droge mogu uništiti čovjeka, ali nitko ne napominje da uništavaju i druge stvari koje su navodno dobre - rekao je jednom glumac koji se nije sramio govoriti o svojim porocima. Doduše, nije ih ni smatrao lošima.

- Volim se napušiti, pušim marihuanu recimo četiri dana u tjednu. Prošle sam godine uzeo meskalin dok sam bio s prijatelji­ma na raftingu i bilo mi je super. Nisam halucinira­o, samo sam uživao u suncu - izjavio je u intervjuu za People 1980. godine.

I danas navodno zapali “joint”, a i dalje živi u kući koju je kupio na vrhuncu slave, na Mullholand Driveu. Njegov prvi susjed bio je Marlon Brando, a do njega je živio Roman Polanski. Sprijatelj­ili su se na snimanju filma “Chinatown”, a druženje su nastavili i kasnije. Kad je ubijena Sharon Tate, Nicholson je tjednima bio paranoičan i spavao s čekićem ispod jastuka. Problemati­čnog redatelja Polanskog uhitili su 1977. u Nicholsono­vu domu jer ga je za drogiranje i silovanje optužila 13-godišnjaki­nja. Anjelica je također ispričala kako je Polanski djevojčicu dovodio u Jackov dom pa su neki i njegovu nevinost dovodili u pitanje.

Godinu prije Nicholson je dobio svoj prvi kipić, a to mu je donio film “Let iznad kukavičjeg­a gnijezda”. U svojoj kolekciji ima još dva, za uloge u filmovi- ma “Vrijeme nježnosti” te “Bolje ne može”.

Žene su često govorile da Jack s godinama izgleda sve bolje. Prije dvije godine fotografir­an je u odličnom izdanju, a izgledao je kao da nije ostario ni dana. Ipak, prošle godine vidjeli su ga na utakmici omiljenog mu NBA tima, a imao je oko 160 kilograma. Lakerse je pratio u društvu sina Raya i boksača Floyda Mayweather­a u prvom redu pa nije uspio izbjeći paparazze. Neki su tad uočili i ožiljak na Nicholsono­vu trbuhu, a liječnici su otkrili da je riječ o rezu kao pri zahvatu ugradnje želučane premosnice. Isto tako, nedavno je ispričao kako mu je starenje pomoglo da postane bolja i kvalitetni­ja osoba.

- Starenjem sam postao bolja osoba jer sam izgubio moć zavođenja. Stvar je u ravnoteži, samo se trebaš naviknuti da stvari tako stoje - ispričao je Nicholson. Iako se povukao iz svijeta glume zbog slabijeg pamćenja, prošle je godine najavio da se nakon sedam godina vraća remakeom njemačke drame s elementima komedije “Toni Erdmann”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia