24sata - Cafe 24

Muškarcima je teško priznati da slušaju ženske bendove

-

Velika je privilegij­a biti ženski bend na ovim prostorima, kaže članica The Frajli Marija Mirković.

Novosadski bend rasprodao je koncert 24. travnja u zagrebačko­m Lisinskom pa će publici, kažu, puno smijeha, malo suza te veliku količinu ljubavi pokazati i 7. svibnja.

- Zahtjevno je imati ženski bend. Četiri su žene na jednome mjestu i svaka ima različito raspoložen­je. Potrebno je puno razumijeva­nja i tolerancij­e da bi opstale - priznaje Nataša Mihajlović. U šali dodaje kako, nasreću, imaju frajere koji ih uvijek prate. - Žene obožavaju našu energiju, ali ima i mnogo frajera koji nas slušaju. Jedanput kad dođu na naš koncert, uvijek se vrate jer im se svidi naša glazba - kaže Jelena Buča, dok njezina sestra Nevena dodaje kako muškarcima nije lako priznati da slušaju ženski bend.

- Ipak, kad nas čuju, ne srame se reći da im je ženski bend zapravo omiljeni bend - kaže Nevena.

Marija ističe da ih, bez obzira na to, njihovu publiku većinom čine žene koje se vode “girl-power” krilaticom.

Iako su znale da su popularne među zagrebačko­m publikom, rasprodan Lisinski ipak ih je iznenadio.

- Kao gosta iznenađenj­a pripremili smo Vannu kako bismo joj zahvalili što nam je pomogla napraviti pjesmu ‘Ne idi’ - otkrile su nam The Frajle.

Ime benda odabrale su jer je riječ “frajla”, što znači “gospođica”, vrlo popularna u rodnom im Novom Sadu. - Htjele smo pokazati tko smo i odakle dolazimo. Počele smo zajedno pjevati još 2009., kad smo željele zaraditi nešto novca na moru, a kako smo se tada zvali, otkrit ćemo na koncertu - zaključila je Nataša.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia