24sata - Cafe 24

‘Fascinantn­o je dobiti uvid u Picassov život’

Istaknuo je glumac T. R. Knight koji u seriji igra prijatelja španjolsko­g slikara. Kaže da su šminkeri koji rade na setu pravi čarobnjaci

-

Nakon što je prva sezona serije “Genij” osvojila brojne nagrade, premijera druge sezone “Genij: Picasso” bit će 22. travnja na National Geographic­u. U središtu radnje je slikar Pablo Picasso te serijal istražuje posvećenos­t španjolsko­g iseljenika zvanju umjetnika, njegov doprinos modernoj umjetnosti i turbulenta­n privatni život. Antonio Banderas (57) je utjelovio Picassa, dok ga Alex Rich tumači u mlađoj dobi kada je odustao od fakulteta te se pridru- žio krugu boemskih umjetnika i pisaca. T. R. Knight (45) odigrao je Maxa Jacoba, jednog od najbližih Picassovih prijatelja.

- Max je fascinanta­n lik. Bio je pjesnik, slikar, umjetnički kritičar, tajnik, dadilja i čistač dućana jer se na umjetnosti ne zarađuje puno - ispričao je Knight. Kaže da je Max ateist i homoseksua­lac, a s 33 godine je doživio viziju Isusa Krista koja ga je proganjala. Živio je i u samostanu odakle su ga nacisti odveli u koncentrac­ijski logor. Istaknuo je kako mu je bilo fascinantn­o kroz seriju upoznati Picassa i njegov život. Pohvalio je šminkersku ekipu jer ga je uspješno transformi­rala u period života od 24. do 67. godine.

- Oni su čarobnjaci. Samo pomičem glavu kako mi kažu i gledam to umijeće. Za šminku za 60-e godine trebalo im je pet sati, ali nije mi smetalo - zaključio je. Scenarist, producent i redatelj serije je Ken Biller, a druga sezona ima deset epizoda. (vb)

 ??  ?? Seriju su snimali u istoj kući u kojoj se Picasso rodio te u crkvi u kojoj je kršten
T. R. Knight (dolje) odigrao je
Maxa Jacoba
Seriju su snimali u istoj kući u kojoj se Picasso rodio te u crkvi u kojoj je kršten T. R. Knight (dolje) odigrao je Maxa Jacoba

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia