24sata - Cafe 24

‘Nisam se osjećala kao objekt zbog redateljic­e’

Istaknula je Matilda Lutz koja u ‘Osveti’ igra glavnu ulogu. Svidjela joj se suradnja s redateljic­om Coralie Fargeat jer joj bilo ugodnije u bikiniju tijekom snimanja

-

U akcijskom trileru “Osveta” tri poduzetnik­a odlaze na godišnji lov koji se zakomplici­ra. Milijunaš Richard povede na vikend-putovanje mladu djevojku Jennifer. No njegovi prijatelji Stanley i Dimitri stignu ranije za godišnji lov koji su dogovorili. Kad upozna Jennifer, Stanley se zainteresi­ra za nju te je siluje. Njezin dečko Richard se boji da ne progovori o tome što se dogodilo na putovanju i gurne je s litice kako bi je zauvijek ušutkao. No Jennifer preživi i kreće u osvetu. Glavnu ulogu tumači talijanski model Matilda Lutz (26). Kevin Janssens (38) je utjelovio Richarda, Vincent Colombe je odigrao Stanleya, a Guillaume Bouchede (40) je u ulozi Dimitrija. Lutz kaže da se nije stigla fizički pripremati za lik Jennifer jer su je zvali dva dana prije snimanja u Parizu. Dodala je kako Jennifer u filmu ne želi spavati s tri muškarca nego osjećati se važno.

- Shvatila sam njezino razmišljan­je, a onda sam se ‘bacila’ na pokrete. Sjetila sam se pantere koja koristi sva svoja osjetila da bi lovila a da je se pritom ne otkrije - objasnila je. Smatra da je film dobro pogođen jer je vrijeme kad se u Hollywoodu otkrivaju seksualna zlostavlja­nja glumica.

- No nije riječ samo o ženama. Progovara o tri vrste nasilja: kad muški samo gledaju ženu, kad joj nešto učine, a treći je onaj kad si sudionik i promatraš druge u zlostavlja­nju - istaknula je. Radnja “Osvete” zbiva se u pustinji u Maroku, a Matilda je prvi put dosad radila s redateljic­om, i to Coralie Fargeat (42).

- To je imalo važnu ulogu u mom samopouzda­nju. Nisam se osjećala kao objekt jer samo nosim bikini - zaključila je. (vb)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia