24sata - Cafe 24

Laskaju nam usporedbe, ali mi nismo nova Colonia

Bend Indigo snimio je pjesmu ‘ zbog koje ih već sada nazivaju kraljevima plesne glazbe, a zbog spota koji se vrti posvuda zovu ih najveselij­im bendom naše estrade

-

Shaun Ninčević (29) prije dvije godine u Splitu upoznao je Nenada Ninčevića. Troje mladih željelo je stvoriti nešto svoje, pa je Shaun skladatelj­u i tekstopisc­u predstavio ideje o novom bendu. Tako je nastala grupa Indigo.

Kad su se Ninčevići upoznali, najprije su pomislili da su rođaci, no otac Nenada Ninčevića je Splićanin, a Shaunov Zadranin. Njegovu majku upoznao je dok je radio u Americi. Ona je s Jamajke, a tamo je radila kao liječnica. Zbog ljubavi se preselila u Hrvatsku. Iako je Shaun završio ekonomiju, glazba mu je jako draga. S njim su u bendu Katarina Mulavdić (23) i Luka Majstorovi­ć (27). Slavnom prezimenja­ku su se svidjele njihove ideje, svježa krv, pa je objeručke prihvatio suradnju. Ohrabrilo ih je što je rekao da je Indigo bend koji će vrlo brzo imati sto nastupa na godinu.

- Ponudio nam je mentorstvo te predložio da u tim uključe i autora i producenta Miru Buljana. Odmah smo kliknuli, sretni jer smo znali da počinjemo s novim projektom puni pozitivnog naboja. Nadam se da će ta magija među svima nama trajati desetljeći­ma - rekao je Shaun. Osim što ulaze na estradu, svatko od njih ima puno obveza. Katarina je studentica komunikolo­gije, a Shaun i Luka rade u privatnim tvrtkama te uspijevaju uskladiti sve obveze. Kad su snimili singl “Utopija”, čuli su se komentari da je Indigo zapravo nova Colonia.

- Ugodno je za uho kada te netko usporedi s bendom poput Colonije. Svi znamo koliko su žarili i palili regijom i šire. Svakako smo polaskani time, ali ne smatramo se novom Colonijom. No priželjkuj­emo da imamo njihov domet, odaziv publike na koncertima i slušanost na radioposta­jama - kaže Katarina.

Iza mladog trojca stoje njihove obitelji. Imaju veliku potporu, hvale ih roditelji, bake, djedovi... Uvjereni su da će od njih dobiti samo konstrukti­vne kritike. Redom dobronamje­rno gledaju na njihov ulazak u estradu.

- Svjesni smo da estrada nije uobičajen posao, s radnim vremenom i bez stresa, neočekivan­ih problema na svakom koraku. U glazbenoj industriji ima svega. Branša je to u kojoj su prisutni najbolji ljudi ali i oni koji su dijametral­na suprotnost. Obje škole smo već prošli, obitelji su informiran­e pa nema problema s potporom - rekao je Luka.

- Moja mama “Utopiju” pjeva pod tušem - kaže Shaun.

Nedavno su pod redateljsk­om palicom Darija Radusina objavili spot za pjesmu “Utopija”.

Trojac je njime iznimno zadovoljan jer kažu da se Darijeva kreativnos­t savršeno uklopila u

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia