24sata - Cafe 24

Iz inata na svijet želim gledati kroz ružičaste naočale

Iako ga sve češće traže po cijelome svijetu, Goran Bogdan glumcem Europe, čak ni Hrvatske. Sanjar je i ne voli planove. Draže mu je puštati da ga život nosi

-

analizom dovede do razine izvršavanj­a i želje da bude što bolja. Oduševljav­a me dok je čitam, a plaši me kao gledatelja. Radeći je, dovedete je do razine matematike. Naravno, ne mislim do suhoparne razine. Bila ona scena tučnjave, pedofilije, seksa, na kraju vam je stalo samo da je što bolje izvedete.

Kakav je vaš stav prema nasilju? Osveti? Jeste li pobornik one “oko za oko” ili postoje i učinkoviti­je metode?

Osobno ne vjerujem u nasilje kao metodu rješavanja nečega. Što ne znači da se i meni ne dogodi da izgubim mir i čistu glavu. Ali rijetko, gotovo nikad nisam pribjegava­o takvom rješavanju problema. Više vjerujem u razgovor.

Imate samo 37 godina, a već vas traže posvuda po svijetu. Jeste li sretni? Smatrate li se baš jako uspješnim glumcem?

Sreća je zeznut pojam. I vremenski uvjetovan. U jednom danu znam biti više puta sretan, ali i obrnuto.

Kad bi mogli malo o mašti, željama, snovima... igrali biste - što? I s kojim redateljem, kolegama?

Što je po vama top topova glumačke karijere?

Nisam tako razmišljao, ne volim to. Koncentrir­am se na ono što je tu, volim si puštati da me život iznenadi, da me nosi. Tako mi nekako sve bude kao dječačka igra, uvijek zabavno. Znao sam nekad o nečemu maštati te to i dobiti, a onda se opečem i razočaram. Kako je moja draga prijatelji­ca i kolegica Ksenija Marinković rekla, nastojim od one uloge koju radim napraviti baš onu koju najviše želim.

Idete iz projekta u projekt, nerijetko radite i istodobno nekoliko njih. Osjetite li zamor? I kako punite baterije, zadržavate koncentrac­iju? Imam problema s koncentrac­ijom. Volio bih da su uvjeti kod nas takvi da si čovjek može priuštiti da radi samo

Jeste li se družili?

Kako vikendom nismo radili, tako smo svaki vikend izlazili na zajedničke večere po Calgaryju. Oduševilo me da su takve glumačke veličine svaku zajedničku scenu kad se snimao moj kadar istim intenzitet­om iza kamere glumili da bi mi pomogli. To ću pamtiti cijeli život.

Iza vas je i sjajna serija “The Last Panthers” u kojoj ste igrali Milana Čelika. Kako se možete tako uvjerljivo uživjeti u lik okorjeloga kriminalca? Gdje ste, u čemu našli inspiracij­u?

Ja sam glumac, odnosno nastojim to biti. Strah me tipiziranj­a. Pogledajmo oko sebe. Inspiracij­e za takve i slične u vremenu u kojemu živimo ne manjka.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia