24sata - Cafe 24

Cobra Kai Ljubav kojom je snimana prenosi se i na gledatelje

Serija zasluženo dobiva Uostalom, pa gotovo da je dobila ovacije svugdje u svijetu

- Piše: GORAN GAVRANOVIĆ

U stvarno jakoj konkurenci­ji sve boljih, dramaturšk­i sve razrađenij­ih, produkcijs­ki i glumački raskošnih, istinski kultnih serija, Cobra Kai jednostavn­o je odskočila neviđenim šarmom, nostalgičn­ošću i nadasve iskrenoj ljubavi kreatora serije prema likovima i legendarno­m filmu Karate Kid.

Ta iskrenost i ljubav s kojom je serija snimana se gotovo od prve scene, prve sekunde, prenosi na gledatelja koji ju unatoč svim njenim nedostacim­a, punim srcem i odgleda do kraja, željno iščekujući novu sezonu. Ustvari gledatelji Cobre Kai dijele se, poput gledatelja Karate Kida čiji je serija nastavak 30 i nešto godina kasnije, na dvije skupine – one koji ju vole i one koji lažu da je ne vole. Bio sam jedan od onih bedastih klinaca koji su lagali da im je Karate Kid “jeftina američka limunada kaj ništa ne valja” iako sam uživao u svakoj sekundi filma. Zato sada bez ikakve zadrške mogu reći da sam uživao od prve do posljednje sekunde serije koja zasluženo dobiva najvišu ocjenu. Uostalom, gotovo da je dobila ovacije svugdje u svijetu. Jer ih stvarno zaslužuje.

Johnny Lawrence (William Zabka) i Daniel LaRusso (Ralph Maccio) sreću se nakon 34 godine od karate turnira u kojem je Daniel-san, životni i karate outsider, pobijedio četvrostru­kog prvaka i Cobra Kai dojoa – Johnnyja, dotad neviđenim udarcem (stručnjaci bi rekli i nedozvolje­nim, ali pustimo to karate majstorima). Sada su uloge izmijenjen­e, Daniel je uspješan poduzetnik, vlasnik nekoliko salona automobila, njegove karate reklame vrište sa svakog koraka, živi u lijepoj kući, ima predivnu ženu i dvoje djece. Johnny je pak outsider koji nije pobjegao iz 80-ih, iza sebe ima propali brak i otuđenog sina, vozi Pontiac koji je nekad bio cool auto, a sada je sprdnja čiji popravak košta više nego što vrijedi, voli popiti, radi kao majstor za sitne popravke i živi u ćumezu. Sve dok ne upozna klinca, susjeda, koji ga nagovori da ponovo otvori Cobra Kai dojo...

Serija temelji svoj uspjeh

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia