24sata - Cafe 24

‘Saznali smo kako krivo radimo živi zid’

Serija snimljena je 1977. i glumac Voja Brajović je trenirao s nogometaši­ma Zvezde. Scenarij je napisao pokojni Slobodan Stojanović

-

Jugoslaven­ska serija “Više od igre” počet će se emitirati se na Klasik TV-u od 26. svibnja.

Tako će se najaviti Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Serija prikazuje život građanske klase u izmišljeno­m gradiću Gradini uoči početka Drugog svjetskog rata. Radnja se vrti oko rivalstva između nogometnih klubova “Građanskog” i “Radničkog”, a glavni lik je Danilo Živić. On je nogometaš “Radničkog“i politički aktivist. Živića igra Petar Božović, a ističu se i glumci Nikola Simić, Pavle Vuisić i Voja Brajović. Redatelj Zdravko Šotra je svojedobno ispričao kako im je na setu serije prišao stanovnik srpskog grada Ovče i upozorio ih na “pogrešnu“scenu.

- Rekao nam je da su nogometaši tridesetih godina tijekom izvođenja slobodnog udarca radili živi zid tako da su lopti okretali leđa - prisjetio se Šotra. Dodao je kako se primjedba pokazala točnom, pa su opet snimili scenu. Za snimanje serije Brajović, koji je tumačio nogometaša, trenirao je s tadašnjim igračima Crvene zvezde, Zoranom Filipoviće­m i Dragoslavo­m Šekularcem. U nekim scenama je Filipović zamjenjiva­o glumca. Scenarij za seriju, koja je snimljena 1977., napisao je pokojni književnik Slobodan Stojanović te je isticao da se kroz priču o nogometu prati politički, ekonomski i povijesni razvoj grada. - Nogomet je najzanimlj­ivija društvena pojava - tvrdio je pisac. Serija “Više od igre” ima devet epizoda. (vb)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia