24sata - Cafe 24

Ne želim djecu učiti da budu nindže kako bi preživjeli u ovom svijetu

-

S djecom iz ‘Zvjezdica’ razgovaram kao i sa svojom djecom. Dam i kritiku i pohvalu, kaže Enis Bešlagić (43).

U trećoj sezoni showa glumac ne skriva da i on ima tremu uoči početka svake epizode “Zvjezdica”. - Imao sam tremu i s 20, kad sam upisivao Akademiju i povraćao od nje. I djeca i odrasli imaju tremu. Nema dijete veću tremu od mene - kaže. Na dječje suze je jako osjetljiv, no razlikuje iskrene i tužne od obijesnih. U prošloj je sezoni, priča, jedno dijete plakalo jer mu mama nije kupila iPhone6.

- Svaka ona iskrena suza ima razlog zašto je potekla. Nitko nije imun na to. Najosjetlj­iviji sam na bolesnu djecu koja više ni ne plaču, nego hrabre drugu djecu - kaže Enis. Tijekom snimanja i druženja s malim natjecatel­jima nerijetko se prisjeti i djetinjstv­a. Kao klinac je s ekipom iz ulice brinuo o svim psima i mačkama u susjedstvu. Društvo iz zgrade natjecalo se tko će prema njima biti brižniji, koga će životinje više zavoljeti. Pamti da je svako malo doma donio ostavljenu životinjic­u, a nerijetko bi i ostale kod njega.

- Od malih nogu sam imao empatiju prema svim živim bićima. Nikad nisam ni cvijet zgazio, a kamoli imao loš odnos prema životinjam­a. I danas sam aktivan kod njihova udomljavan­ja, sterilizac­ija, cijepljenj­a... - govori glumac. Pamti i da su kao djeca bili samostalni­ji od ovih danas. Čini mu se da današnji klinci dobiju sve što požele.

- Ako im roditelji ne mogu ispuniti želju, uzet će i kredit da klinac dobije što hoće. U moje vrijeme bilo je dosta ozbiljniji­h razgovora i bio sam upućeniji u socijalno-društveni odgoj. Danas djecu odgaja mobitel, Google, malo je razgovora s roditeljim­a. Zatvoreni su

 ??  ?? 3
4
3 4
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia